Anksčiau skelbta, kad Rinktinės g. 2 planuojamas kompleksas bus užbaigtas 2020 metais, tačiau panašu, kad jo atidarymas vėluos bent 2 metais.

„Šio komplekso statybos yra labai tampriai susiję su šioje vietoje perstatomu Energetikos ir technikos muziejumi“, – „Delfi“ sakė Š. Matijošaitis.

Tuo metu viešbučio generalinio rangovo „Panevėžio statybos tresto“ atstovai situacijos apskritai nekomentuoja. „Pagal sutartį su užsakovais negalime komentuoti objekto situacijos“, – nurodė jie.

Nikolo Teslos garbei

Kaip pasakojo Energetikos ir technikos muziejaus komunikacijos koordinatorė Gintarė Urniežė, šiuo metu jame vyksta statybų darbai.

„2022 metais planuojame atidaryti naują ekspozicijų salę, stogo terasą ir lauko terasą. Numatomi apytiksliai atidarymo terminai yra 2022 vasarą“, – sakė ji.

Naująją salę ketinama pavadinti „Virsmo“.

Virsmo salė

„Moderni požeminė ekspozicija užims 1 tūkst. kv. m, kvies pažvelgti į praeities ir ateities energetiką, susipažinti su energetikos tėvu vadinamo Nikolo Teslos pasiekimais.

Ekspozicijos teminė ašis – žmogaus santykių su energija visuma, atskleidžiama per keturias temas: energijos išgavimą, energijos kaupimą, energijos perdavimą ir energijos vartojimą.

Kiekvienas eksponatas bus interaktyvus. Šiuo metu statybos darbai eina į pabaigą, kitu etapu bus montuojami eksponatai, informaciniai stendai ir rengiama salės infrastruktūra“, – sakė G. Urniežė.

Pašnekovė pridūrė, kad statoma ekspozicija yra požeminė, todėl jos statybos šalia esančio viešbučio statyboms netrukdo.

Kaip skelbta, į 4 žvaigždučių, 174 kambarių viešbutį „Vičiūnų grupė“ ketino investuoti daugiau nei 30 mln. eurų.

Antrajame Vilniaus „Hilton“ taip pat turėtų įsikurti konferencijų ir SPA centrai, baseinas bei restoranas. Pirmasis „Hilton Garden Inn Vilnius City Centre“ duris pravėrė 2019 metais.

Juridinių asmenų registro duomenimis, Energetikos ir technikos muziejaus dalininkai yra Nacionalinė Lietuvos energetikos asociacija, „Vilniaus šilumos tinklai“, Vilniaus miesto savivaldybė, Lietuvos elektros energetikos asociacija ir Lietuvos šilumos tiekėjų asociacija.

„Vičiūnų grupė“ per įmonę „VG Holding“ priklauso Visvaldui Matijošaičiui ir Liudui Skierui, akcininke taip pat yra Birutė Andriuškaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)