Apie tai DELFI informavo VVTAT atstovas žiniasklaidai Vitas Ūsas. Jis paaiškino, kad šiuo metu renkama medžiaga, kurią išnagrinėjus bus priimtas sprendimas.

Tarnyba šio tyrimo ėmėsi po buvusio „Hanner“ kliento vilniečio Artūro Sagidulino skundo.

Atkreipiamas dėmesys kad tiek „Hanner“ interneto tinklapyje „ozonamai.lt“, tiek vartotojams pateikiamoje nuomos sutartyje teigiama, jog asmenims siūloma įsigyti butus, o dėl to vartotojai gali būti suklaidinti, nes patalpos iš tiesų yra ne gyvenamosios, bet poilsio paskirties.

Informaciją papildė

„Hanner“ vadovas Arvydas Avulis DELFI sakė, kad šiuo metu jų tinklapyje visa informacija apie tai, kur yra kokia patalpa, jau aiškiai sužymėta.

„Ji ir anksčiau buvo sužymėta, tik gal ne taip aiškiai pabrėžta. Yra parašoma, kad tie butai yra poilsio paskirties, bet pati idėja yra absurdiška, nes tada daiktus pradedame vadinti ne tikraisiais vardais. Dėl neaiškių reguliavimo normų reikia dalį butų vadinti poilsio patalpomis“, – sakė jis.

A. Avulis taip pat pabrėžė, kad tokių butų, kurių paskirtis nėra gyvenamoji, Vilniuje yra šimtai.

„20 metrų nuo šio mūsų namo yra kitas namas. Tas namas kažkodėl niekam nerūpi, o mūsų atveju eskaluojamas skandalas ir tai labai primena nesąžiningos konkurencijos metodus“, – aiškino „Hanner“ vadovas.

Ozo namai

Pašnekovas taip pat priminė, kad A. Sagidulinui grąžino pinigus už sumokėtą užstatą.

„Ko dar galima norėti – nežinau. Informaciją apie pastato paskirtį mes teikiame visada. Gal šis klientas ir nebuvo supažindintas, kaip pats teigia. Jeigu taip iš tikrųjų buvo, tai mes atsiprašėme ir apgailestavome. Galime užtikrinti, kad dabar tokių klaidų tikrai nebus“, – kalbėjo A. Avulis.

Problemos mastas

DELFI jau anksčiau skelbė, kad Vilniuje ne gyvenamosios paskirties pastatuose parduodamų butų yra pakankamai daug.

Pavyzdžiui, Pavilnionių g. 29 esantis pastatas yra administracinės paskirties, bet jame įrengti butai.

Šią problemą yra pastebėjusi ir Aplinkos ministerija, kuri svarsto, kaip pakeisti teisės aktus, kad visiems būtų aiškiau, o piktnaudžiavimų – mažiau.

Iki tol nekilnojamo turto pirkėjai perspėjami atidžiai domėtis pirkiniu ir skaityti sutartis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (183)