Piliečiai, pateikę prašymus atkurti nuosavybės teises į išlikusį nekilnojamąjį turtą atlyginant vertybiniais popieriais, iki 2013 m. liepos 1 d. galės pakeisti valią dėl būdo, kuriuo bus atkuriamos nuosavybės teisės į išlikusį nekilnojamąjį turtą, ir prašyti už valstybės išperkamą išlikusį nekilnojamąjį turtą atlyginti kitais šiame įstatyme nurodytais būdais. Tuo atveju, jeigu pilietis nepasinaudos šia galimybe, jam nuosavybės teisės bus atkuriamos atlyginant pinigais. Pinigais vietoj vertybinių popierių (akcijų) bus atlyginama ir už valstybės išperkamus ūkinės-komercinės paskirties pastatus ir jų priklausinius.

Seimo nenumatytame posėdyje priimtuose Žemės reformos ir Kompensacijų už valstybės išperkamą nekilnojamąjį turtą dydžio, šaltinių, mokėjimo terminų bei tvarkos įstatymų pakeitimuose visiškai atsisakoma galimybės už perkamą iš valstybės miškų ūkio paskirties žemę atsiskaityti išsimokėtinai. Seimas įtvirtino nuostatą, kad asmenys už ją galės atsiskaityti tik iš karto sumokėdami visą žemės kainą.

„Taip už parduodamus valstybinės miškų ūkio paskirties žemės sklypus su valstybe būtų atsiskaitoma operatyviau. Be to, miškų ūkio paskirties žemės sklypą įsigijusiam asmeniui tapus nemokiu, valstybė nepatirtų papildomo administravimo išlaidų, pavyzdžiui, skolos išieškojimų, kreipimosi į teismą ir panašiai", - yra sakęs žemės ūkio viceministras Edvardas Raugalas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)