Kaip aiškėja, darbai neprasidės dar ir pavasarį. Kaip paaiškino Vilniaus miesto savivaldybė, projektas iš tiesų vėluoja. Ledai galėtų pajudėti kitoje metų pusėje.

„Vokiečių gatvė yra seniausioje Vilniaus miesto dalyje, todėl dedamos visos pastangos, suderinant ir užtikrinant tiek istorinio paveldo apsaugą, tiek šiuolaikinius miesto gyventojų poreikius. Projektavimo darbų apimtys ir sprendiniai buvo tikslinami, tai užtruko kiek ilgiau nei buvo planuojama. Tikimasi, kad rangos darbų pirkimas bus paskelbtas antroje šių metų pusėje“, – sako Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Ryšių su žiniasklaida specialistas.

Vokiečių gatvės rekonstrukcija iš pradžių buvo numatoma 2023 m. vasarį. Vėliau ji nusikėlė į pernai metų rudenį, o vėliau, dėl artėjančios žiemos, į 2024 m, pavasarį. Dabar rekonstrukcijos darbų pradžios datos savivaldybė neįvardina.

Vokiečių gatvė turėtų tapti draugiškesnė pėstiesiems ir dviratininkams. Projektas numato maksimaliai išsaugoti dabartinius medžius, išreikšti pagarbą istorijai. Numatoma įrengti daugiau nekomercinių erdvių, pėstiesiems pagaliau nereikės dalintis lauko erdve su kavinių terasų lankytojais.