Pranešama, kad naujasis kompleksas išskaidytas į skirtingas funkcines zonas: nardymo baseino, olimpinio baseino, treniruoklių zoną, sauso baseino zoną, kavinės zoną, persirengimo ir administracijos zonas. Prie nardymo baseino lankytojams taip pat bus atvira penkių metrų skersmens sūkurinė vonia.

Taip pat Lazdynų baseine įrengta unikali technologija, veikianti dirbtinio intelekto principu, kurios detektoriai aptinka vos kelias sekundes ant dugno nejudantį objektą ir apie jį praneša gelbėtojams. Tokia skendimo prevencijos technologija Baltijos šalyse įdiegta pirmąkart.

„Abiejų baseinų – 25 m ir 50 m – dugnai yra pagal poreikį pakeliami, taip keičiant jų gylį. Nardymo baseino dugnas juda nuo 30 cm virš baseino lygio iki 5 metrų gylio. Dalis didžiojo – 50 m – baseino gali būti gilinama iki 3 metrų. Baseino pertvaros didįjį baseiną taip pat leidžia skaidyti į kelias mažesnes dalis, kad tuo pačiu baseine galėtų treniruotis skirtingos grupės. Pavyzdžiui, gilesnėje zonoje gali vykti atletų treniruotės, o seklesnėje – plaukimo pamokos vaikams“, – skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Prie abiejų baseinų įrengta technologinės įrangos zona, kurioje sumontuota baseino širdis – sistema, palaikanti vandens švarumą, temperatūrą ir cirkuliaciją, praneša savivaldybė.

„Didžiajame baseine galės vykti tarptautinio lygio varžybos. Jas stebėti vienu metu galės 1 000 žiūrovų. Prie nardymo ir šuolių į vandenį baseino įrengtos 200 vietų tribūnos. Lazdynų daugiafunkcio komplekso lankytojams taip pat įrengta daugiau kaip 90 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, pritaikyta ir turintiems individualių poreikių“, – skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Pasak Vilniaus vicemero Valdo Benkunsko, komplekso darbo pradžia numatyta vasario mėnesį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją