Klaipėdos vadovai įsitikinę, kad už nenuvalytus grafičius pirmiausia atsako patys pastatų valdytojai. Jie esą itin vengia tvarkytis ir nesikreipia į policiją.

"Nuo pavasario tikrai imsimės drastiškų priemonių, nes kitaip neįmanoma priversti pastatų savininkų susitvarkyti savo turtą. Visas Klaipėdos centras, senamiestis apipaišytas, tačiau labai retas kuris dėl tokio vandalizmo kreipiasi į policiją. Tad dabar jie turės tai daryti, kitaip grės baudos iki 1,5 tūkst. litų", - sakė Klaipėdos vicemeras Vytautas Čepas.

Per žiemą merija ketina pasiekti, kad grafičiai būtų nuvalyti nuo visų savivaldybei ar jos įstaigoms priklausančių pastatų. "Už merijos lėšas valome tik viešus objektus, tokius kaip tiltai, paminklai, kelio ženklai. Per šiuos metus vien grafičiams valyti išleista per 20 tūkst. litų. Nuvalyti vieną kvadratinį metrą kainuoja apie 40 litų, tačiau reikia ir spalvą atitaikyti, ir fasado faktūrą. Savivaldybei pavaldžių įstaigų vadovams duotas nurodymas nusivalyti pastatus", - sakė Klaipėdos merijos Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Pasak V.Čepo, tik merijai parodžius pavyzdį, bus siekiama to paties reikalauti ir iš fizinių bei juridinių asmenų. "Žinoma, tiems, kurie kreipsis į policiją, bus duodamas protingas terminas nusivalyti fasadus, gal mėnuo, gal du. Bet jei nebus paisoma raginimo, tada jau grės baudos", - perspėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)