Rekordinis 2023 metų sandoris buvo fiksuotas Vilniuje, pardavus buvusią oro gynybos bazę Kalnėnuose, kurio vertė viršijo 12 mln. eurų.

„Tokie sandoriai parodo, kad investuotojai yra pasirengę daryti didelius žingsnius rinkoje, o mes esame pasiruošę ir šiemet jiems pasiūlyti patrauklių objektų. Stebime ir įdomią tendenciją – vystytojai, investuotojai ima kooperuotis, aukcionuose dalyvauja kartu, o neretai pasitelkia ir sutelktinio finansavimo platformas sandorio finansavimui“, – pranešime spaudai cituojama Turto banko Pardavimų departamento direktorė Guoda Gurauskaitė.

Anot Turto banko, iš 60 mln. eurų pardavimų pajamų 17,1 mln. eurų pervesta į valstybės biudžetą, o likusi suma – 42,9 mln. eurų – paskirstyta vykdomiems pastatų atnaujinimo projektams.

2024 metais valstybės įmonė planuoja viešuose aukcionuose pasiūlyti NT už 44 mln. eurų. 13 mln. eurų šių pajamų bus pervesta į šalies biudžetą. Rinkai bus siūloma įvairios paskirties ir vertės objektai – nuo gyvenamųjų būstų iki didelių administracinės paskirties objektų Vilniuje ir Kaune.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją