49 proc. apklausos dalyvių apklausoje pažymėjo, kad sutiktų renovuoti pastatus už savo pinigus, 51 proc. – nesutiktų. Iš šių rezultatų matyti, kad bent kol kas renovacija gali būti sudėtingas procesas, nes netgi kas antras namo gyventojas gali nenorėti renovuoti pastato, naudodamas asmenines lėšas.

Tų, kurie už renovaciją sutiktų sumokėti patys, buvo klausiama, kiek lėšų per mėnesį galėtų skirti mokėti už šią paslaugą. Aruodas.lt apklausos rezultatai parodė, kad tik menka dalis gyventojų galėtų iškart sumokėti visą sumą – tai vos 6 proc. respondentų. Dauguma (daugiau nei pusė – 51 proc.) galėtų skirti iki 100 Lt/mėn., ketvirtadalis respondentų – nuo 100 iki 300 Lt/mėn. Apie 17 proc. apklausos dalyvių galėtų kas mėnesį sumokėti ir daugiau nei 300 Lt. Rezultatų pasiskirstymas pateikiamas žemiau.

Išanalizavus portale Aruodas.lt šiuo metu publikuojamus butų skelbimus matyti, kad jau renovuotuose pastatuose parduodami butai sudaro tik nedidelę dalį pasiūlos – apytiksliai 3 proc. visų siūlomų įsigyti butų. Daugiau nei pusė renovuotų butų siūloma Vilniuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)