Nustatyta, kad bendrovės direktorius suklastojo akcininkų sprendimą, kad jam, kaip vienam iš bendrovės akcininkų, neva suteikta 1,1 mln. Lt paskola. „Bendrovės reikmių panaudojimui“ suteiktą milijoninę paskolą vadovas iškart išleido ir tik 300 tūkst. Lt grąžino į bendrovės kasą. Likusią sumą, beveik 800 tūkst. Lt, bendrovės direktorius pasisavino.

FNTT Panevėžio apygardos valdybos tyrėjai išaiškino ir bendrovės vadovo machinacijas parduodant nekilnojamąjį turtą ir transporto priemones. Nustatyta, kad įtariamasis už 50 tūkst. Lt pardavė Kėdainiuose registruotos statybų bendrovės nekilnojamąjį turtą – administracinį pastatą, šešis garažus, du gamybinius pastatus, katilinę ir kitus kiemo statinius savo kitai bendrovei, kurioje jis buvo pagrindiniu akcininku.

Tyrimo metu užfiksuota, kad nekilnojamąjį turtą pardavęs Kėdainių bendrovės direktorius parduotus pastatus tą pačią dieną vėl išnuomojo juos pardavusiai bendrovei, o ši per pusantrų metų sumokėjo daugiau nei 400 tūkst. Lt nuomos. Be to, nustatyta, kad statybų bendrovės vadovas tuo metu už daugiau nei 220 tūkst. Lt pardavė ir 12 transporto priemonių savo kitai valdomai bendrovei ir tą pačią dieną iš jos vėl išsinuomojo. Per 3 mėnesius vien už transporto priemonių nuomą Kėdainių statybos bendrovė sumokėjo daugiau nei 40 tūkst. Lt.

Kaip nurodo FNTT, pasisavinta milijoninė suma pinigų ir sąmoningos machinacijos parduodant nekilnojamąjį turtą bei transporto priemones lėmė Kėdainių statybos bendrovės bankrotą. Už įvykdytas nusikalstamas veikas kėdainiškiui gresia iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė. Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)