Vos dvi iš penkių likusių slėptuvių pripažintos tinkamomis naudoti

Anksčiau skelbta, kad Turto banko turimais duomenimis, iki 2022 metų balandžio šalyje buvo parduotos 144 slėptuvės. Didžioji dalis šalyje esančių slėptuvių jau yra tapusios privačiomis ir paverstos barais ar sporto klubais, tačiau, kaip dėmesį atkreipė Turto banko valdybos pirmininkas, tos slėptuvės, kurios tebeišliko Turto banko rankose – savo paskirties nepakeitė.

„Prasidėjus karui, buvome paprašyti ir patys ėmėmės iniciatyvos, ir suinventorizavome valdomas slėptuves. Jų buvo rasta penkios, o iš tų penkių dvi buvo pripažintos tinkamos naudoti ir yra atitinkamai ruošiamos naudojimui, bendradarbiaujant su kitomis institucijomis. Tos, kurios netinkamos – tai netinkamos“, – teigė L. Belickas.

Laimonas Belickas

Pasak jo, tokias erdves bus siekiama parduoti, išnuomoti ar įveiklinti kitais būdais.

„Kadangi Turto bankas turi daug ir įvairaus turto, tai specialistai aktyviai darbuojuosi ir su Krašto apsaugos ministerija, ir su visomis kitomis atsakingomis institucijomis, kad kūrybiškai žiūrint ir per trumpiausius terminus būtų pasiruošta įvairiems scenarijams. Kadangi tų turtų yra daug ir įvairių, tai mūsų principas yra kuo geriau komunikuoti apie tai, ką turime, ir nelaukti, kol kažkas ateis ir pasakys“, – teigė L. Belickas.

Jo teigimu, atitinkamai gali būti panaudotas ir toks turtas, kuris šiandien turi visai kitokią prasmę.

„Yra specifika, bet yra daug visokių kitokių dalykų. Yra turtų, kur laikinai gyvena pabėgėliai ukrainiečiai, eilė tokių socialinių iniciatyvų Turto banko viduje, kur tie, iš pirmo žvilgsnio nereikalingi turtai, įgauna naują prasmę ir gali būti atitinkamai panaudoti dabartinėms realijoms“, – tvirtino pašnekovas.

Slėptuvė A. Goštauto gatvėje, Vilniuje (Manto Bartaševičiaus nuotr.)

Žada įrengti naujas slėptuves

L. Belickas patvirtino, kad Turto bankas anksčiau yra pardavęs reikšmingą skaičių slėptuvių paskirtį atitinkančių patalpų.

„Žinote, kas galėjo pagalvoti, kokie tie poreikiai čia iškils – čia vienas momentas. Antras momentas – senai statyti, neefektyvūs reikalai – ne visada jie yra pats geriausias variantas. Aš sakyčiau, ką galime padaryti, tai nuo dabar žiūrėti į priekį ir aktyviai imtis veiksmų, kad turėtume slėptuves ir visokias kitokias priemones, kurios reikalingos, žiūrint iš dabarties perspektyvos“, – kalbėjo pašnekovas.

Slėptuvė A. Goštauto gatvėje, Vilniuje (Manto Bartaševičiaus nuotr.)

Jis taip pat atskleidė, koks likimas atiteko po Goštauto kvartalu ir naujai besikuriančiu ministerijų miesteliu rastai slėptuvei.

„Ji nepakliuvo tarp tų tinkamų naudoti. Tikėtina, kad su ja siejama ateitis yra kitokia. Tikėtina, kad ten bus įrengiamos naujos patalpos, atsižvelgiant į iššūkius šių dienų“, – teigė L. Belickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją