„Savo ambiciją tvarumo srityje norime įrodyti siekdami BREEAM sertifikato naujos statybos Klaipėdos teismų pastatui. Jau tapo įprasta, kad komercinėje rinkoje naujai statomi biurų pastatai sertifikuojami pagal tvarumo standartus, tačiau viešajame sektoriuje tai dar nėra paplitę“, – pranešime spaudai teigė Turto banko laikinasis vadovas Ernestas Česokas.

Skelbiama, kad naujasis teismų pastatas turės būti iki 4 tūkst. kv. m ploto, jame numatoma įrengti 11 teismo posėdžių salių, patogias erdves klientų aptarnavimui bei šiuolaikiškas darbo ir poilsio erdves teismų darbuotojams. Statinys Klaipėdoje taip pat turės būti itin tvarus ir atitikti BREEAM tvarumo standarto reikalavimus.

Planuojama, kad naujojo teismų pastato statybos projekto įgyvendinimas turėtų kainuoti apie 10 mln. eurų. Dalį lėšų projektui finansuoti ketinama gauti pardavus dabar teismų naudojamus pastatus uostamiesčio centre – Herkaus Manto g. 26, 26A ir Galinio Pylimo g. 9. Už juos tikimasi gauti apie 2 mln. eurų.

Atrinkus projektuotojus ir parengus projektą bei gavus statybos leidimą, 2025-ųjų pradžioje tikimasi skelbti rangos darbų konkursą. Klaipėdos apygardos ir Regionų apygardos administracinis teismai į pastatą galėtų įsikelti 2026 m. pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją