Kaip kelbiama Turto banko pranešime, parduodamas objektas yra pajūrio zonoje – nuo Baltijos jūros pakrantės nutolęs vos 400 metrų. Jį Turto bankas perėmė 2021 m. gruodį iš Valstybinių mokslinių tyrimų instituto Fizinių ir technologijos mokslų centro.

Aukciono laimėtojas įgis teisę kreiptis į atsakingą Latvijos instituciją dėl objektui priskirto žemės sklypo nuomos, pažymi Turto bankas.

„Siekiant, kad pardavimo procesas vyktų sklandžiai, tokiais atvejais įprasta pasitelkti tarpininkų, kurie turi patirties būtent tos šalies nekilnojamojo turto rinkoje, pagalbą. Šiuo atveju taip pat aukcioną organizuos viešojo pirkimo metu atrinkta tarpininkų įmonė“, – sakė Turto banko Pardavimų departamento direktorė Guoda Gurauskaitė.

Turto bankas ruošia pardavimui poilsio paskirties pastatą Papėje

Pasak Turto banko, objekto elektroninį aukcioną planuojama paskelbti šių metų rudenį. Jis vyks Lietuvoje, o gautos lėšos bus pervestos į valstybės biudžetą, nurodoma pranešime.

Lietuvos valstybė užsienyje valdo 29 objektus, kurių bendras plotas beveik 26,8 tūkst. kv. metrų, o likutinė vertė – beveik 80 mln. eurų. Latvijoje Lietuvos valstybei priklauso ambasados pastatas Rygoje ir šiuo metu Turto banko parduodamas objektas.

„Pastaruoju metu apsnūdusi Latvijos nekilnojamojo turto rinka, o ypač prie Lietuvos sienos esanti Latvijos pajūrio zona, yra lietuvių pirkėjų taikiniuose. Paklausiausios yra 150–300 m nuo jūros kranto nutolę žemės sklypai su pastatais, kuriuos galima rekonstruoti, o teritorijoje įrengti vasaros kempingus ar glampingus“, – teigė įmonės „Newsec“ Tyrimų ir analizės grupės vadovas Baltijos šalyse Mindaugas Kulbokas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją