Pranešime pažymima, kad neįvykdžius teismo sprendimo per jame nustatytą terminą, suteikti ieškovei, Šiaulių miesto savivaldybės administracijai, teisę nugriauti statinius ir sutvarkyti teritoriją.

Atsakovės teismo sprendimu lygiomis dalimis turės sumokėti ieškovei Šiaulių miesto savivaldybės administracijai 14 198 eurus bylinėjimosi išlaidų.

Teismas, atsižvelgdamas į aplinkybę, kad ieškovė, gindama viešąjį interesą, turi teisėtą lūkestį, kad daug metų neprižiūrimi nebaigti statyti pastatai ir funkciškai susidėvėję senos statybos statiniai Šiaulių miesto centrinėje dalyje nebekeltų pavojaus žmonėms ir aplinkai, bei vadovaudamasis teisingumo, sąžiningumo ir protingumo principais daro išvadą, kad ieškinys laikytinas pagrįstu ir įrodytu.

Ginčo statiniai turi būti nugriauti, kaip pripažinti fiziškai susidėvėję bei keliantys pavojų žmonėms, aplinkai, kadangi toks pavojus atsakovių nebuvo pašalintas per ieškovės ir trečiojo asmens – Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos – privalomųjų nurodymų nustatytus terminus, rašoma pranešime.

Byloje surinkti įrodymai patvirtina, kad ieškovei ir trečiajam asmeniui Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai, atlikus visas teisės aktuose nurodytas procedūras, nepavyko pasiekti, kad atsakovės geranoriškai būtų sutvarkiusios joms priklausančių statinių techninę būklę taip, kad ji nekeltų grėsmės žmonių gyvybei ir sveikatai bei aplinkai.

Žemės sklypas, kuriame pastatyti statiniai užima 3,7953 ha teritorijos Šiaulių miesto centrinėje dalyje. Minėtame sklype yra registruoti nekilnojamojo turto objektai: 1994 metais pradėti statyti (statybos nebaigtos) sporto salė ir laisvalaikio centras bei 1970 m. pastatyti ūkinis pastatas, stadionas ir tvora. Prieš daugiau nei dvejus metus buvo pasirašyta pirkimo – pardavimo sutartis – statinius įsigijo du juridiniai asmenys, pažymima pranešime.

Sprendimas per 30 dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją