Bankas skelbia susisiekęs su maždaug 85 proc. klientų, pasirinkusių „Prime“ būsto paskolų kainodarą litais ir 4 iš 5 kalbintų klientų pasirinko tęsti mokėjimus „Swedbank“ pasiūlytomis sąlygomis. Tačiau bankas nusprendė elgtis kitaip.

Bankas nekeis Šalies ekonomikos rodiklio (ŠER), taip bus užtikrinta, kad būsto paskolų „Prime“ kaina visiems klientams išliks nepadidėjusi.

Nuo kitų metų eurui keičiant litą „Prime“ kainodaros litais sudėtinės dalys atrodys taip: būsto paskolos palūkanų marža nesikeis, palūkanų VILIBOR bazė bus pakeista į EURIBOR, ir ŠER litais dydis bus užfiksuotas ir nesikeis.

„Prime“ būsto paskolos turėtojui nusprendus pereiti prie dvinarės būsto paskolų kainodaros - banko marža plius palūkanų bazė EURIBOR - tai bus galima atlikti be jokių papildomų mokesčių.

DELFI skelbė, kad dalis būsto paskolas litais turinčių „Swedbank“ banko klientų sulaukė nerimą keliančių laiškų, kuriuose bankas informuoja ne tik apie nuo sausio pasikeisiančią valiutą, bet ir apie didėsiantį šalies ekonomikos rodiklį (ŠER), kuris brangintų paskolą.

Šiuos laiškus gavo tie banko klientai, kurie turi būsto paskolas litais ir yra pasirinkę „Prime“ kainodarą, susidedančią ne tik iš įprastų tarpbankinių palūkanų normų litais arba eurais (VILIBOR/EURIBOR), banko maržos, bet ir ŠER. „Prime“ kainodarą bankas pristatė prieš kelerius metus, ją klientai galėjo rinktis savanoriškai.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas tvirtino, kad šia tema su banku buvo diskutuota.

„Manau, kad šiuo metu tai geriausias sprendimas klientams ir bankui. Dirbome savo darbą ir turime akivaizdų rezultatą“, – komentare DELFI sakė jis.

Šių metų vasarį kitas didelis Lietuvoje veikiantis bankas ėmė kitaip skaičiuoti paskolų palūkanas, finansininkai paaiškino, į ką vartotojams verta atkreipti dėmesį.

Anksčiau buvo skaičiuojama, kad  „Prime“ kainodarą  „Swedbank" buvo pasirinkę maždaug 7 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)