Prieš pusmetį daugiabutį renovavę darbininkai dingo kaip į vandenį.

„Stogas nebaigtas. Sienos ne visos sutvarkytos. Izoliacinė medžiaga visa sušlapus. Bandėm spausti medžiagą – iš jos bėga vanduo“, – namo gyventoja Birutė Zalubienė.

Devyni daugiabučiai už 3 mln. Lt Europos sąjungos ir valstybės lėšų turėjo būti baigti renovuoti dar spalį. Gyventojams reikėtų prisidėti tik 40 proc. Tačiau pradėti tvarkyti tik septyni daugiabučiai, o du palikti likimo valiai.

Renovaciją atliekančios bendrovės vadovas sako esą Zarasų energetinio efektyvumo didinimo agentūrai vėluojant pervesti pinigus, pritrūkęs apyvartinių lėšų.

„Buvo apmokėta, tik rangovas nutyli. Statybininkai puikiai dirbo, gyventojai neleis sumeluoti. Jie išvažiavo, nes su jais nebuvo atsiskaityta“, – tikina Zarasų rajono meras Arvydas Steponavičius.

Pasak mero, bėdų iškilo dėl rangovo skolų projektuotojams, šie kreipėsi į antstolius dėl sąskaitos areštavimo. Dabar savivaldybė svarsto sutartį su rangovu nutraukti, nes atlikta tik trečdalis darbų.

Gyventojai baiminasi, kad pasibaigus sutarčiai bus prarastos europinės lėšos skirtos probleminiams regionams ir jiems teks mokėti daugiau, tačiau meras tai neigia ir žada iki naujų metų rasti naujus rangovus.

Savivaldybė taip pat žada iki žiemos pradėtus ir nebaigtus renovuoti daugiabučius konservuoti.