Skelbiama, kad dar 2022 m. nustatyta, kad rangovas netenkino Statybos įstatyme numatytų kvalifikacinių reikalavimų: neturėjo ypatingojo statinio statybos vadovo, taip pat ypatingojo statinio specialiųjų statybos darbų vadovo inžineriniams tinklams, minėtiems statiniams, esantiems kultūros paveldo objekto teritorijoje, jo apsaugos zonoje, kultūros paveldo vietovėje.

Rangovas tuomet buvo įpareigotas pašalinti šiuos trūkumus ir įspėtas, kad to nepadarius, kvalifikacijos atestato galiojimas bus sustabdytas 6 mėnesiams.

To neatlikus, 2023 m. gegužės 23 d. buvo priimtas sprendimas „Eisa“ kvalifikacijos atestato galiojimą sustabdyti minėtam laikotarpiui, per kurį bendrovė buvo dar kartą įpareigota pašalinti trūkumus.

SSVA šių metų spalį kreipėsi į bendrovę su prašymu iki lapkričio 13 d. pateikti užpildytą peržiūros duomenų kortelę, tačiau įmonė jos nepateikė, todėl, vadovaujantis Statybos įstatymu kvalifikacijos atestatas jai buvo panaikintas.

Po gruodį vykusio Atestavimo ekspertų posėdžio SSVA kvalifikacijos atestatus taip pat panaikino UAB „Pramoninė statyba“, UAB „Davijura“, UAB „Euromontažas“, UAB „Buslita“, UAB „Stodesta“, UAB „Baltijos statybų vystymas“, UAB „I-SERVICE“ ir V. Abromavičiaus įmonei „Rinkantas“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją