Tamsūs debesys iš Skandinavijos

Kredito biuro „Creditinfo Lietuva“ analizė parodė, kad beveik penktadalis (18 procentų) statybos įmonių yra ties bankroto riba, o trečdalis (31 procentas) – rizikuoja vėluoti atsiskaityti. Skaičiuojama, kad bendrai įregistruotų statybos įmonių (11512) skola siekia apie 90 milijonų eurų. 

Pasak Lietuvos statybininkų asociacijos prezidento, paskelbta informacija – privertė nustebti, esą ji neatitinka to, kokia realybė matoma pačiame sektoriuje.

„Mes komunikuojame su savo statybos rangovais, su savo bendruomene ir klausiame, ar jiems užtenka statybos darbų, apimčių ir informacija skiriasi. Šiais metais Lietuvos statybos rangovai yra pakankamai užsikrovę darbais ir turi savo programas, ir nemanau, kad tie, kurie turi užsakymų, turi tokių didelių iššūkių“, – Delfi laidoje „Piniginiai reikalai“ kalbėjo Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas Dalius Gedvilas.

Anot jo, galima manyti, kad tamsūs debesys ir negandos į Lietuvos statybų sektorių atslenka būtent iš Skandinavijos valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)