Mėnesiniam pokyčiui didžiausią įtaką turėjo 1,4 procento padidėjęs darbo užmokestis bei 0,2 procento sumažėjusios statybinių medžiagų ir gaminių kainos. Iš statybinių medžiagų ir gaminių per mėnesį labiausiai atpigo vamzdžiai – 1,1 procento, metalo gaminiai – 0,2 procento, o pabrango apdailos medžiagos ir medžio gaminiai – po 0,7 procento, bendrosios statybinės medžiagos, elektrotechninės medžiagos, betonas ir mišiniai – po 0,2 procento.

Per mėnesį daugiausia – po 0,6 procento – pabrango gyvenamųjų pastatų statyba ir pastatų remontas.

Per metus statybos sąnaudų elementų kainos padidėjo 3,4 procento. Tai lėmė 5,1 procento padidėjęs darbo užmokestis bei 3,1 procento – statybinių medžiagų ir gaminių kainos. Iš statybinių medžiagų ir gaminių per metus labiausiai pabrango izoliacinės medžiagos – 5,1, betono ir gelžbetonio gaminiai – 4,7, apdailos medžiagos – 4,6, įvairių rūšių betonas ir mišiniai – 4,5 procento.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)