Nairobyje dirbantis nekilnojamo turto agentas Bernardas Ochiengas tvirtina, kad vienu metu net 20 procentų jo klientų buvo išeiviai iš Somalio ir paprastai jie mokėdavo grynais – ateidavo į agentūrą su pinigų pilnais krepšiais. B. Ochiengas pažymėjo, kad somaliečiai dažniausiai pirko privačius namus arba po kelis butus tame pačiame name. Sandorių suma buvo įvairi – nuo 400 tūkstančių iki 2 milijonų dolerių (1-5,4 milijono litų).

Kenijos nekilnojamo turto agentai tvirtina, kad nuo 2010 metų, kai Somalio piratų išpuolių žymiai sumažėjo, somaliečių klientų skaičius Kenijos nekilnojamo turto rinkoje krito 50 procentų.

Konsultavimo kompanijos „Knight Frank“ duomenimis, Kenijos sostinė Nairobis patenka tarp miestų, kuriuose būstas brangsta greičiausiai – 2012 metais kainų augimas šiame sektoriuje siekė apie 20 procentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)