Socialdemokratų frakcijos seniūno Ruslano Baranovo teigimu, šiuo metu Vilniaus rajono teritorijos tvarkymo ir švaros taisyklės numato, kad juridiniai ir fiziniai asmenys, vykdantys darbus Vilniaus rajono savivaldybėje, savo ar užsakovo teritorijoje, privalo užterštas ar sugadintas gatves sutvarkyti baigę tik visus darbus.

„Susidaro situacija, kuomet darbus vykdant, pavyzdžiui, pusę metų, užteršus kelio dangą, ji ir paliekama tokia, nes dabartinis įpareigojimas yra ją sutvarkyti tik baigus darbus. O tokiais keliais gyventojams tenka naudotis ir kiekvieną dieną“, – sakė R. Baranovas.

Kaip rašoma Vilniaus rajono savivaldybės išplatintame pranešime, taisyklėse būtų numatyta, kad statybos darbus vykdantys juridiniai ir fiziniai asmenys privalo transportą eksploatuoti taip, kad nebūtų teršiama už darbų teritorijos esanti aplinka: gatvės, šaligatviai, žalieji plotai. Pasibaigus darbo dienai jiems būtų privalu nedelsiant sutvarkyti užterštą teritoriją, o sugadinus kelio dangą – ją atstatyti.

Taip pat žemės ūkio darbus atliekantys asmenys privalėtų saugoti ir neteršti greta esančių bendro naudojimo objektų ir teritorijų bei sutvarkyti dėl jų darbo užterštą teritoriją, pažymima pranešime.

„Keliai yra bendras visų gyventojų turtas. Juos turime nuolat prižiūrėti, tvarkyti, kad šie kuo ilgiau tarnautų visuomenei, rajono gyventojams“, – pažymėjo projektą tarybos posėdyje pristačiusi socialdemokratų frakcijos narė Irena Aniukštienė.

Šios taisyklės dar bus svarstomos Vilniaus rajono savivaldybės Kaimo, vietinio ūkio ir teritorijos planavimo komitete. Taip pat jas numato peržiūrėti ir tobulinti Vilniaus rajono savivaldybės administracija.

Taryba galutinai dėl taisyklių atnaujinimo balsuos priėmimo stadijoje. Tai numatoma padaryti kitame posėdyje spalio mėnesį, praneša savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją