Akibrokštas - išnuomota su visu gyvenamu priestatu ir jame gyvenančia šeima.

Naujieji šeimininkai gyventojus jau įspėjo, kad šie išsikraustytų. Šeima patyrė šoką: ,,Mes jau tikėjomės nugyventi čia visą gyvenimą, čia mum buvo gerai. Bet pasikeitė laikai, uždarė mokyklą. Ateina naujas šeimininkas, kuris išsinuomojo sporto salę ir reikalauja, kad mes išeitume iš jų patalpų''.

Savivaldybė susigriebė, kad patalpas išnuomojo su visa šeimai. Jai pasiūlė kraustytis į bendrabutį. Arba laukti. Tačiau, kur ir ko laukti, taip ir nepasakė.

Šiaulių savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Gytis Skurkis teigia, kad ,, Miestas nevykdo socialinių būstų statybų. Tai jeigu už skolas kas nors bus iškeldintas ar numirs nuomininkas, tai atsilaisvins butas tada ir siūlysim. O termino nežinau”.

Žmogus, trisdešimt metų čia gyvenęs ir už savo lėšas padaręs priestato remontą sako, kad į savivaldybei priklausantį bendrabutį neis. Žmogus bijo, kad gali būti tiesiog stumiamas į gatvę, mat nauji nuomininkai gali išjungti vandenį, elektrą, šildymą. Vyriškis sako apsisprendęs niekur neiti, nes tiesiog neturi kur: ,,Niekur neisiu, kad ir atjungs vamzdžius, sėdėsim, nes stogas virš galvos vis tiek yra. Aš turiu orderį. Aš teisėtai čia gyvenu. Ateis šeimininkas, vis tiek neisiu aš lauk''.

Savivaldybė, nežinia, ar tyčia, ar per neapsižiūrėjimą išnuomojusi patalpas kartu su čia gyvenančia šeima težada paprašyti naujųjų sporto salės šeimininkų, kad kol kas nevarytų gyventojų lauk. Šie sako, kad savivaldybei atsakys tą patį - tegul pati pasirūpina savo gyventojais. O ši šeima net nestovi eilėje socialiniam būstui gauti.