Praėjusią savaitę susisiekimo ministras Marius Skuodis teigė, kad beveik prieš septynis dešimtmečius pastatytas Vilniaus oro uosto atvykimo terminalas neatitinka šiandienos poreikių, todėl turėtų būti griaunamas ir statomas naujas.

Statinys įtrauktas į Kultūros vertybių registrą.

Kultūros paveldo departamento atstovai BNS yra sakę, kad saugoma senojo keleivių atvykimo terminalo pastato architektūra.

Kultūros ministras Simonas Kairys teigė, kad šiuo klausimu būtina ekspertų diskusija.

„Natūralu, kai yra paveldas, reikia diskutuoti. Aš atstovauju Kultūros ministerijai, atstovauju kultūros paveldo politikai, tai lengva ranka ką nors įrašyti ar išbraukti tikrai nenorėčiau. Čia svarbu ir ekspertų diskusija, kokie kompromisai yra įmanomi“, – posėdžio išvakarėse BNS sakė ministras.

Anot jo, prieš priimant kokius nors sprendimus, būtina žinoti, ką toje vietoje norima daryti.

„Manau, kad kompromisai galimi, bet reikėtų daugiau konkretumo matyti, kalbant apie ateities planus“, – tvirtino ministras.

„Norėčiau pamatyti konkrečias vizijas ir tada spręsti, ar tikrai reikia griauti, ar kaip nors galima adaptuoti, ar kokį akcentą palikti“, – kalbėjo jis.

M. Skuodis yra minėjęs, kad dabartinio Vilniaus oro uosto pastato atnaujinimas būtų dukart brangesnis nei naujo statyba.

„Oro uostas neatitinka ne tik Lietuvos įvaizdžio, bet ir netenkina funkcinių poreikių, dėl to labai tikiuosi, kad rasime sveiku protu paremtus sprendimus, ką galime su juo daryti. Variantai yra keli, optimaliausias – šį pastatą griauti, kitas galbūt ieškoti, kaip įmanoma išsaugoti kažkurias dalis, bet tai kainuotų mums du kartus daugiau nei naujos statybos“, – žurnalistams praėjusią savaitę sakė M. Skuodis.

Vilniaus oro uosto atvykimo terminalas pastatytas 1954 metais, 1984 metais jis įtrauktas į Kultūros vertybių registrą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)