Tai siūlančios Seimo nario socialdemokrato Lino Jonausko antradienį pateiktos Finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms įstatymo pataisos nesulaukė kolegų palaikymo po pateikimo. Už jas balsavo tik 17 Seimo narių, prieš buvo 36, susilaikė 41 parlamentaras. Seimas nemano, kad projektą reikėtų tobulinti, parlamentarų sprendimu jis buvo atmestas.

Pagrindinis atmetimo motyvas-lėšų trūkumas. „Akivaizdu, kad pritarti tam negalima, lėšų ir dabar trūksta. Jeigu išplėstume gaunančiųjų bazę, tie patys žmonės regionuose turėtų mažiau šansų gauti finansavimą“,- pastebėjo Seimo narys Domas Griškevičius.

Tą akcentavo ir premjerė Ingrida Šimonytė. Jeigu Seimas priimtų tokį įstatymą, jos teigimu, eilė šeimų laukiančių valstybės paramos būstui padvigubėtų.

Projektą parengęs Seimo narys L. Jonauskas neįtikino kolegų, kad šiuo metu suteikiamos valstybės subsidijos jaunoms šeimoms įsigyti būstą tik regionuose yra diskriminacinės.

Parlamentaras akcentavo, kad augant nekilnojamojo turto kainoms jaunos šeimos nebeišgali įsigyti būsto. „Vienintelė galimybė joms yra pasinaudoti finansine valstybės paskata įsigyti pirmąjį būstą regionuose. Tai reiškia, kad didžiųjų miestų gyventojai, čia gimę, augę, studijavę, dirbę, turi palikti sau gerai žinomą aplinką ir keltis į svetimus miestus. Priverstinai apgyvendinę žmones kaimuose neišgelbėsime merdinčių regionų“,- mano L. Jonauskas.

Jo teigimu, pirmiausia regionuose reikia kurti sąlygas kokybiškam gyvenimui ir vaikų ugdymui, o ne uždarinėti mokyklas, darželius ir ligonines.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją