„Būdama aukštųjų technologijų gamintoja, kurios viena iš verslo sričių yra elektromobilių sistemos, grupė „Elinta“ plėtoja tvarų verslą, todėl ši investicija padės apčiuopiamą pridėtinę vertę kuriančiai įmonei sustiprinti likvidumą ir toliau kurti aplinką tausojančias technologijas“, – teigia SEB banko valdybos narė ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė Eglė Dovbyšienė.

Pasak jos, nepaisant geopolitinių iššūkių, verslo sektorius, kuriame veikia „Elinta Motors“, yra išties perspektyvus atsižvelgiant į tvarumą ir siekiant palaipsniui mažinti anglies dioksido emisijas iki minimumo. O SEB bankas, teikdamas paskolas verslui, tvarumą laiko ypač svarbiu rodikliu vertinant bendrovių veiklą ir jos perspektyvą.

Šių metų pradžioje Lietuvoje iš viso buvo užregistruoti 5045 grynieji elektromobiliai ir 3210 iš išorės įkraunami hibridiniai automobiliai. Nors skaičius atrodo nedidelis, per paskutinius metus jis išaugo dvigubai. Europoje augimo tendencija yra labai didelė, prognozuojama, kad elektromobilių skaičius išaugs apie 10 kartų. Tikėtina, kad 2030 metais Lietuvoje jau 20 proc. automobilių bus elektriniai, tad tas augimas turėtų būti didesnis negu 20 kartų.

„SEB banku, kaip finansų partneriu, pasitikime jau daugiau negu dvidešimt metų. Per šį laiką smarkiai plėtėmės ir tobulėjome įvairiose verslo srityse. Dabar dėl sparčiai didėjančios gamybos apimties įmonės „Elinta Motors“ augimui reikalingos investicijos ir į gamybinį plotą bei įrangą, ir į apyvartines lėšas. SEB bankas finansavo patalpų pirkimą ir dalį papildomo apyvartinio kapitalo poreikio, o kad galėtume investuoti į įrangą, paskolos grąžinimo terminas atidedamas metams. Džiaugiuosi, kai bankas supranta ne tik perku ir parduodu verslą, bet taip pat sudėtingą naujų ateities technologijų kūrimo ir vystymo verslą“, – sako UAB „Elinta“ generalinis direktorius Vytautas Jokužis.

Pasak jo, naujas gamybinis pastatas įmonei „Elinta Motors“ suteiks galimybę pradėti serijinę elektromobilių galios sistemų gamybą. Numatoma gaminti iki 2 tūkstančių vienetų per metus.
Ši paskola įmonių grupei „Elinta“ padėjo įsigyti Kauno LEZ, Terminalo gatvėje, esantį gamybinį pastatą su administracinėmis patalpomis. SEB banko suteiktos paskolos terminas – penkeri metai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją