Pamaryje besidriekianti 36 hektarų teritorija apjungs bendruomenę, gyvenimui, aktyviam laisvalaikiui, poilsiui skirtas paslaugas bei infrastruktūrą, pranešė bendrovė.

„Sieksime, kad čia gimsiantis vėjo miestelis taptų gyva gamtos, žmonių gyvenimo, poilsio ir vėjo sporto oaze. (...) Esu tikras, kad projekto mastas ir su pasaulyje pripažintais architektais bei konsultantais įgyvendintos šviežios idėjos Svencelę ir visą regioną išryškins pasauliniame turistinių, sporto ir lankytinų vietų žemėlapyje“, – pranešime sakė „SBA Urban“ vadovas Lionginas Šepetys.

Pasak jo, prie Kuršių marių esančioje Svencelėje jau kuriasi pavieniai gyventojai, mezgasi ekstremalaus sporto kultūra, kuriai reikia vienijančio centro su aktyvia bendruomene ir išplėtota infrastruktūra.

Prognozuojama, kad išvysčius projektą per metus lankytojų skaičius „Vėjo miestelyje“ gali viršyti 150 tūkstančių.

Klaipėdos rajono savivaldybės Taryba jau patvirtino visos teritorijos detalųjį planą, o miestelio projektas bus vystomas keliais etapais. Pasak Klaipėdos rajono mero Broniaus Markausko, investicijos duos regionui stiprų impulsą augti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją