Pagrindinius statybos darbus planuojama pradėti antrą šių metų pusmetį, informuoja DELFI.lv.

Kovą statybų aikštelėje bus įkalti poliai, kurie suteiks galimybę įvertinti grunto nusėdimo galimybę.

„Šiandien pradedame pasiruošimą pirmiems statybų darbams ten, kur stovės daugiafunkcinis centras „Akropole“. Tikimės vietos gyventojų supratimo dėl galimo triukšmo, nes esame įsitikinę, kad ilgalaikėje perspektyvoje projektas „Akropole“ paspartins šio Rygos rajono vystymąsi“, – pabrėžė „Akropolio LV“ vadovė Jelena Kondrašova.

„Akropolis Group“ valdybos pirmininkas anksčiau pabrėžė, kad statybas planavo pradėti jau prieš kelerius metus. Trikdžiai įvyko dėl įstatymų pokyčių.

„Akropolyje“ bus parduotuvės, kino teatrai su devyniomis kino salėmis, čiuožykla (26 ir 56 m), 16 takelių boulingas, restoranai ir kavinės, kurios galės priimti iki 2 300 lankytojų, o prie prekybos centro bus pastatyta aikštelė 2 300 automobilių.

Anksčiau buvo pranešama, kad pernai metų pabaigoje buvo gautas Rygos statybų valdybos leidimas pradėti prekybos centro „Akropolis“ statybas. Paraleliai daromi įvairūs pakitimai, kad būtų padidinti mažmeninės prekybos, statybų ir kt. standartai. Pradėti statybų darbus planuojama 2016 m. antrą pusmetį.

Rygos „Akropolis“ taps vienu iš didžiausių „Akropolis Group“ objektų, jo patalpų prekybos plotas bus 62 tūkst. kvadratinių metrų. Didesnis tik prekybos centras „Akropolis“ Vilniuje, kurio plotas – 87 tūkst. kvadratinių metrų. Klaipėdos „Akropolio“ prekybinis plotas yra 61 tūkst. kv. m, o Šiaulių - 35,6 tūkst. kv.m. .

Kauno „Akropolį“ „Akropolis Group“ pardavė kitam savininkui 2007 m. Iš pradžių planuota, kad investicijos į prekybos centro statymą sudarys 100 mln. eurų. Šiuo metu kompanijos atstovai neįvardina būsimų investicijų dydžio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)