2010 m. viešbučių sektoriuje aktyvumą parodė kompanija „Amaks Hotels & Resorts“. Pernai metų pradžioje ji įsigijo viešbučio „Bobrujsk“ didžiausiame Baltarusijos rajono centre kontrolinį paketą, o 2010 m. gruodį – 25-is proc. bendrovės „Viešbutis „Mogiliov“.

Abu pirkimai rusams kainavo 2,5 mln. dolerių. Be to, jie įsipareigojo investuoti pinigų į viešbučių kompleksų rekonstrukciją ir plėtrą bei pakelti jų lygį iki 3-ių žvaigždučių.

„Amaks Hotels & Resorts“ priklauso Permės verslininkų grupei, investuojančiai ir Rusijos regionuose. Kompanija turi viešbučių Permėje, Vladimire, Kazanėje, Ufoje, Belgorode, Rostove prie Dono. Dar viena veiklos kryptis – sanatorijos. Didžiausia „Amaks Hotels & Resorts“ įsigyta sanatorija – Jesentukuose.

Baltarusijoje kompanija norėtų susikoncentruoti į miesto viešbučius verslo turizmui ir neapsiriboti Mogiliovo sritimi.

Dar 2010 m. pradžioje komentuodamas vieno iš pirmų objektų Babruiske įsigijimą, vienas iš „Amaks Hotels & Resorts“ savininkų ir generalinis direktorius Dmitrijus Zlatkinas pareiškė, kad susitarimai dėl dalyvavimo viešbučių privatizavime taip pat sudaryti su Gomelio, Gardino, Vitebsko ir Minsko srities administracijomis.

Dmitrijaus Zlatkino nuomone, Baltarusijos rinka per menkai vertinama ir yra labai perspektyvi.

Kaip pabrėžia rinkos dalyviai, sezono metu ir per didelius verslo, masinius renginius vidutiniškai užsipildo 75 – 80 proc. viešbučių, o 3-ių žvaigždučių viešbučiai apgyvendinami 100-u proc. Didelis investicijų į viešbučius pelningumas skatina investuotojus įgyvendinti tokio pobūdžio projektus Baltarusijoje.

Leidinio „Tavo šalies rytojus“ ekspertai pabrėžia, kad viešbučių sektoriui Baltarusijoje stinga investuotojų dėmesio. Dauguma Baltarusijos viešbučių pastatyti 1950 – 1980 m.

Apie 70 proc. viešbučių priklauso valstybei. Ši praktiškai nepalaiko privačios iniciatyvos šiame sektoriuje, o baltarusių verslininkai nė nebando įrodyti, kad šią iniciatyvą reikia skatinti ir plėsti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją