Teigiama, kad Rusijos trąšų gamybos magnatas Dmitrijus Ribolovliovas, turtingiausių pasaulio žmonių sąraše užimantis 93 vietą, už Centrinio Parko vakarų (Central Park West) aveniu esantį butą paklojo 88 mln. dolerių (230,7 mln. litų), rašo „BBC News“.

Manoma, kad butas bus skirtas jo 22 metų dukteriai Jekaterinai Ribolovliovai.

627 kvadratinių metrų ploto apartamentai prieš tai priklausė buvusiam bankininkystės milžinės „Citigroup“ vadovui Sandfordui Weillui.

Šis butas įrengtas paskutiniame 15 numeriu pažymėto Centrinio Parko vakarų aveniu namo aukšte. Į akis krentantį pastatą yra suprojektavęs architektas Robertas Sternas.

Bute yra ovalo formos miegamasis, biblioteka, meno galerija, šefo virtuvė ir 195 kvadratinių metrų ploto balkonas, apjuosiantis butą iš trijų pastato pusių.

Susidomėjimas iš užsienio

Šiuos apartamentus pardavė Niujorko nekilnojamojo turto agentai „Brown Harris Stevens“. Manoma, kad vien tik komisiniai brokeriams sudarys 3,5 mln. dolerių (7,8 mln. litų), teigė „The Wall Street Journal“.

Tačiau šis butas nėra brangiausias pono Ribolovliovo nekilnojamojo turto pirkinys Jungtinėse Valstijose. Teigiama, kad 2011 metais Floridos Palm Byčo mieste už vieną investavimui skirtą būstą jis nepagailėjo beveik 100 mln. dolerių (262 mln. litų).

Butas Niujorke, kuris buvo parduotas už visą prašomą kainą, yra naujausias pavyzdys, jog elitinėje Niujorko nekilnojamojo turto rinkoje pradeda dominuoti tarptautiniai pirkėjai.

Privatiems asmenims priklausančius apartamentus vis labiau graibsto pasiturintys pirkėjai iš užsienio, BBC sakė „Brown Harris Stevens“ atstovė spaudai.

„Niujorke sulėtėjo tik vidurinės klasės rinka, bet aukštoji ir žemoji klasė klesti“ - teigė ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją