14 mėnesių termino vertybinių popierių metinės palūkanos siekia 12 proc., palūkanos investuotojams bus išmokamos kas ketvirtį.

„Lietuvos NT sektorius yra palyginti brandus ir profesionalus, todėl šiek tiek keista, kad paskutinė obligacijų emisija jame buvo išplatinta dar 2008 metais. Nors obligacijos yra brangesnė alternatyva skolinimuisi iš bankų, didesnis finansavimo įrankių rinkinys suteikia daugiau galimybių“, - sakė REWO direktorius Edvinas Malevskis.

Tikslinė emisija leis finansuoti 74 proc. kotedžų projekto „Nok Nok Home“, dar 26 proc. reikalingų lėšų įmonė skiria pati. Angliškų „townhouse“ tipo butų projektus REWO yra įgyvendinusi ir anksčiau („Naujoji Anglija“, „Town House“). Naujajame kvartale bendrovė ketina pastatyti 77 trijų aukštų, 80 kv. m. ploto butus, kiekvienas turės savo kiemelį, terasą, vietą automobiliui ir atskirą įėjimą.

Emisijos finansų ir teisės patarėjai buvo kompleksinių verslo paslaugų teikėjai „Lewben Group“. Daliai kapitalo pritraukti buvo pasitelkta specializuota sutelktinio finansavimo platforma „Rontgen“, kuria naudojantis per 2 savaites buvo išplatinta obligacijų už 0,5 mln. eurų.

REWO įmonių grupė NT rinkoje veikia nuo 2004 metų. Bendrovės portfelyje - daugiau nei 62 tūkst. kv. m. pastatyto ploto ir tokie žinomi projektai kaip „Turniškių dominija“, „Subačiaus namai“, „Neries apartamentai“ Vilniuje, „Karaliaus Mindaugo apartamentai“ Kaune bei statomi „Ozo kvartetas“, „Žygimantų 12” ir kiti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)