Už didelio keturių kambarių buto šildymą šalčiausią praėjusios žiemos mėnesį - 175 litai. Būtent tokią sąskaitą atverčia parodyti panevėžietis Ričardas Kažukauskas, vieno pirmųjų Panevėžyje renovuoto, Kranto gatvėje esančio daugiabučio namo bendrijos pirmininkas. Dauguma šio namo gyventojų už šilumą savo butuose irgi moka panašias sumas.

Tačiau tame pačiame name gyvena ir tokių kaimynų, kuriems jų butų šildymas kainuoja net keturis kartus brangiau. Šie pripažįsta, kad ne namas kaltas - jų pinigines tuština butų nešildantys kaimynai.

Ilgametė mokytoja, dabar pensininkė 90-metė ponia Angelė yra suskaičiavusi, jog prieš penkerius metus atlikta jų namo renovacija jai kainavo 12 tūkst. litų. Moteris vardija, jog tuomet statybininkai modernizavo namo šilumos punktą, perdengė jo stogą, apšiltino išorines sienas bei įstatė plastikinius langus, įstiklino balkonus.

Šio namo gyventojas Saulius Butnevičius nepatenkintas, kad mūrinis namas buvo aptinkuotas ir nudažytas. "Dabar kas prie to tinko prisiliečia - kaskart palieka skylę, o mes puolame tų skylių lopyti", - guodėsi renovuoto namo gyventojas. Jis taip pat neslėpė, kad renovavus namą ėmė pelyti jo buto virtuvės kampai - kad ir kiek ją vėdintum, pelėsiai esą neišgyvendinami.

Keturiasdešimties butų penkiaaukščio namo atnaujinimas, anot R.Kažukausko, iš viso kainavo 517 tūkst. 160 litų. Vyriausybė prie šios sumos prisidėjo 150 tūkst., savivaldybė - 32 tūkst. litų. R.Kažukauskas teigia, jog kiekvienam butui namo renovavimas kainavo po 7 tūkst. litų. Pasak jo, pusė gyventojų sumokėjo visą sumą iš karto, kiti lėšų skolinosi ir sudarė sutartis su bankais 10-čiai metų, tačiau per ketverius metus skolas jau suskubo grąžinti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)