Kaip jau skelbta, pagal naujausią parlamente svarstomą Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko Mindaugo Lingės siūlymą, mokesčio tarifo „žirklės“ siektų 0,05–4 proc., jis nebūtų mokamas iki konkrečios savivaldybės būsto verčių 1,5 medianos. Dėl tikslaus dydžio spręstų taip pat savivaldybė.

Pakoregavo Vyriausybės siūlymą dėl atidėjimo

M. Lingė pateikė ir kitą Vyriausybės pasiūlyto projekto korekciją, šįkart jau dėl mokesčių atidėjimo – vietoj automatinio atidėjimo pensininkams jis pasiūlė leisti spręsti savivaldybėms.

„Siūlymas paprastas: kadangi savivaldybės spręstų dėl socialiai remtinų asmenų pagal tam tikrus kriterijus, tai į tą pačią eilutę įrašyti ir pensinio amžiaus žmones. Spręstų pačios savivaldybės, pagal kokius kriterijus galėtų atidėti mokesčių mokėjimą pensinio amžiaus žmonėms“, – Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto posėdyje mėnesio pradžioje kalbėjo M. Lingė.

Pasak jo, Vyriausybės pateiktame projekte buvo numatyta, jog jeigu pensinio amžiaus žmogus kreipiasi dėl atidėjimo, „praktiškai savivaldybės neturėtų teisės ir turėtų automatiškai vykdyti tą valią“.

„Matome, kad ir pensinio amžiaus žmonių situacijos yra labai skirtingos, ir tas atidėjimas galėtų tapti mokesčių nesurinkimo priežastimi, jeigu viskas būtų automatizuota“, – sakė jis.

Finansų ministerija komentavo „Delfi“, kad būsto pardavimo atveju atidėtą mokestį mokėtų asmuo, kuriam buvo atidėtas mokestis, tai yra nekilnojamojo turto savininkas (pardavėjas), tačiau paveldėjimo atveju atidėtą mokestį sumokėtų paveldėtojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)