Tai DELFI patvirtino Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Rūta Dirsienė.

Generalinė prokuratūra savivaldybei buvo davusi laiko iki šio pirmadienio, gruodžio 19 d.

„Atsakymas iš savivaldybės per tą laiką nėra gautas. Dabar prokuratūra rengia ieškinį teismui. Ieškinys bus labai didelės apimties“, - sakė R. Dirsienė.

DELFI primena, kad sutarčių su buvusių ir esamų koncerno „Icor“ (buv. „Rubicon Group“) akcininkų valdomomis įmonėmis nutraukimo prokurorai reikalavo dėl, kaip įtariama, šiurkščių pažeidimų disponuojant valstybine žeme, kur buvo vystomi komerciniai projektai, dalį pastatų ploto skiriant gyvenamųjų patalpų – butų – įrengimui.

„Kaip matyti iš prokuratūroje surinktos medžiagos, bendrovės, (...) statydamos pastatus su gyvenamosios paskirties patalpomis (butais), netinkamai vykdo aukščiau išvardintose sutartyse prisiimtą prievolę. Toks sutarties pažeidimas laikytinas esminiu, kadangi savivaldybė, kaip sandorio šalis, negauna to, ko tikėjosi, sudarydama sutartį, ir sudaro pagrindą jai vienašališkai nutraukti“, - rašoma generalinio prokuroro pavaduotojo Dariaus Raulušaičio pasirašytame rašte, kuriuo sostinės savivaldybės reikalauta nutraukti minėtas sutartis.

A. Zuokas skundžiasi reketu

Tuo tarpu Vilniaus meras Artūras Zuokas tokius prokurorų reikalavimus sieja su reketu. Mat prokurorai sutarčių nutraukimo siekia remdamiesi buvusio Vilniaus tarybos nario Algio Baranausko skundu. Šis politikas tik šiemet išėjo iš įkalinimo įstaigos, kur atliko laisvės atėmimo bausmę už 250 tūkst. Lt kyšio reikalavimą iš „Lukoil Baltija“ vadovo Ivano Paleičiko.

Anot mero, A. Baranauskas, vos išėjęs iš kalėjimo, reikalavo atlygio „už ramybę“.

„Jeigu nebus susitikimo, per teisėsaugos pareigūnus, per prokuratūros pareigūnus, jo (A. Baranausko – DELFI) įvardinimu, man bus problemų. Kad kuo greičiau susitiksiu – tuo bus geriau. Bet žinant tą veikėją ir turint omenyje, kad jis buvo nuteistas laisvės atėmimu už įmonių reketavimą... (...) Praėjus gerai savaitei, gauname iš generalinio prokuroro pavaduotojo raštą, kuris labai įdomus savo turiniu, forma ir teiginiais“, - DELFI yra sakęs A. Zuokas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)