„Mūsų prognozė, taip pat ir jaučiama rinkose, kad čia jau yra palūkanų pikas. Jos, ko gero, nebebus didinamos ir kitas žingnsis bus žemyn“, – teigė jis.

Ekonomistas svarstė, kad įtakos gali turėti ir Europoje esanti ekonomikos situacija, kuri šiuo metu nėra labai gera, o tai palūkanų normų mažinimą gali ir pagreitinti.

„Matome, kad pramonė yra recesijoje, ji persimeta ir į paslaugas. Ekonomika trapi. Infliacija IV ketv. turėtų mažėti, o tai ECB atriš rankas mažinti palūkanų normas.

Dabar manome, kad pirmas palūkanų mažinimas gali būti ir pavasario pabaigoje“, – sakė jis, tačiau pridūrė, kad tikėtis nulinių palūkanų nereikia.

„Į tuos laikus nebegrįšime. Jos stabilizuosis ties 2 proc.“, – sakė V. Šimkus.

Vytenis Šimkus

Redakcija primena, kad ECB neseniai dešimtą kartą padidino palūkanų normas. Rinkos tikisi, kad palūkanų mažėjimo būtų galima sulaukti kitų metų liepos mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją