Kaip teigė Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos viršininkė Laura Nalivaikienė, statytojai įsipareigojo pagal reglamentus pastatus perstatyti. Kartu jie privalės pastatyti prieplauką, uostą, kad iki dabar stovinčių botelių galėtų priplaukti jachtos. Taip pat žvejams turės būti pastatyti sandėliai, kur šie galėtų džiauti tinklus.

„Taip pat numatyta, kad dalį pastato turės perduoti savivaldybės reikmėms, kad ši galėtų prižiūrėti ir valdyti uostą, nes uostai gali būti tik savivaldybės ar valstybės nuosavybė. Kartu įsipareigojama nutiesti privažiavimo kelius ir juos perduoti savivaldybei“, - taikos sutarties sąlygas apibūdino inspekcijos vadovė.

Pagal sutartį pakeitimai privalo būti padaryti per trejus metus.

Kaip teigė L. Nalivaitienė, vieni pastatai turės būti labiau keičiami, kiti – mažiau: vieni bus pritaikyti žvejų poreikiams, kiti taps 18-19 a. vilomis.

Taikos sutartimi džiaugėsi ir aplinkos ministras Valentinas Mazūronis. Pasak jo, pastatų griovimas būtų nelogiškas.

„Neišmintinga yra nugriauti ir tada duoti leidimą pasistatyti tokiam pačiam, kokį galima iškart pertvarkyti. Todėl suderinę su visomis institucijomis [...] siūlome taikos sutartį, pagal kurią įmonės „Sabonio klubas ir partneriai“ savininkai įsipareigoja įrengti prieplauką, reikalingą infrastruktūrą žvejams, panaikinti pastatus kaip gyvenamuosius namus, padaryti vieną didelį sklypą, kuriame būtų patalpų apgyvendinti reikalingam žvejų kiekiui“, - pirmadienį kalbėjo jis.

Jo teigimu, kol kas taikaus susitarimo pavyko pasiekti tik su šiais botelių savininkais, su kitų problemų keliančių pastatų savininkais dar deramasi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)