„Norėdami suteikti tokias galimybes arčiau namų, pagaliau imamės veiksmo viename tankiausiai apgyvendintų mikrorajonų – Šilainiuose. Dar vieno baseino statybas greitai pradėsime ir Panemunėje“, –Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Anot savivaldybės, didžiąją Šilainiuose esamo baseino dalį numatyta nugriauti ir statybai naudoti visiškai naujas konstrukcijas.

Pagrindinėje erdvėje suplanuoti aštuoni 25 metrų ilgio, 2 m gylio takeliai, seklesnis baseinas mažiesiems plaukikams bei laisvalaikio zona. Tuo pačiu bus atnaujintos persirengimo patalpos.

Iš pagrindų rekonstruotame pastate tilps apie 140 lankytojų, suprojektuotos apie 100 vietų tribūnos. Baseinu galės naudotis ne tik vaikai ar profesionalūs sportininkai. Objektas bus pritaikytas ir gyventojų poreikiams – treniruotėms ar poilsiui.

Nurodoma, kad Kauno plaukimo mokyklos administruojamą baseiną Šilainiuose rekonstruos konkursą laimėjusi statybų bendrovė „Verslo“. Apie 9,82 mln. eurų (su PVM) kainuosiančią rekonstrukciją tikimasi užbaigti iki 2025 metų vasaros.

Naujas baseinas išdygs ir Panemunėje

Netolimoje ateityje planuojama pradėti statybas ir Panemunėje. Naujas baseinas „nuo nulio“ iškils Vaidoto gatvėje.

Skelbiama, kad 3 tūkst. kv. metrų ploto vieno aukšto pastate suprojektuoti aštuoni 25 metrų ilgio plaukimo takai su 150 vietų žiūrovams, patogios rūbinės ir kita infrastruktūra. Čia pat – grupinių užsiėmimų salė, atskiros trenerių rūbinės su poilsio patalpa ir medicinos punktu.

Dar daugiau paslaugų suplanuota SPA zonoje – sveikatingumo baseinas suaugusiems su hidromasažu ir kitais vandens pramogų elementais, sūkurinė vonia bei trijų skirtingų pirčių zona.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją