„Prieš šešerius metus pradėta rajono konversija pamažu artėja prie pabaigos. Per šį laikotarpį mums pavyko apleistą industrinę miesto teritoriją paversti gyvybingu ir daugiafunkciu rajonu.

Priešpaskutinis etapas užtikrins gyventojų ramybę ir privatumą, o patraukli jo architektūra ne tik džiugins akį, bet ir leis darniai integruotis į viso rajono paveikslą bei aplinkinę infrastruktūrą“, – sako Lina Morkūnienė, „Darnu Group“ pardavimų vadovė.

Pasak jos, naujasis pastatas iškils adresu Paupio g. 33, centrinėje rajono dalyje, šalia „Pasakos“ kino teatro, todėl iš čia bus lengva pasiekti bet kurią Paupio vietą. Pastatas bus papuoštas klinkerio plytelių fasadu, o jo stogas padengtas čerpėmis. Namas turės vidinį kiemą su vaikų žaidimų aikštele, vaizdo stebėjimo kamerų sistemą, požeminę automobilių stovėjimo aikštelę, kurioje pusė vietų bus skirta elektromobiliams.

Paupio plėtra

Projekte numatyti 2–4 kambarių apartamentai nuo 42 iki 127 kv. m ploto. Pirmajame pastato aukšte planuojama įrengti dvi komercines patalpas – 105 kv. m ir 218 kv. m ploto.

Iš viso į Paupio rajono konversijos projektą „Darnu Group“ investavo jau daugiau kaip 170 mln. eurų. Praėjusiais metais vykusiuose tarptautiniuose MIPIM apdovanojimuose Paupys pateko tarp keturių geriausių urbanistinių projektų pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją