Aplinkos ministerija žada nepalikti į bėda papuolusių gyventojų.

„Dalis laiptinių yra be langų, tad vėjai kiaurai košia. Negana to, praėjusią savaitę pradėjo lupti lauk ir jau įdėtus naujus langus. Matyt, subrangovai, negavę pinigų, nori bent jau medžiagomis skolą atsiimti. Dar tegul duris išsilupa ir lauksime ramiai žiemos", - dienraščiui „Vakarų ekspresas“ bandė juokauti Kretingos g. 15 namo gyventojai.

Aplinkos ministerijos išplatintame pranešime spaudai nurodoma, kad gyventojams bus suteikta visa teisinė, konsultacinė ir kitokia pagalba.

Bendrovė „Šilo statyba“, pasirašiusi rangos darbų sutartis dėl šešiolikos uostamiesčio daugiabučių modernizavimo, nebaigusi jų renovuoti pasiskelbė bankrutuojanti. Visai atnaujinti tik du iš šių namų. Devyniems pradėti rengti modernizavimo projektai, o penki – probleminiai, nes jų renovacijos darbai jau pradėti.

„Ir susidariusi padėtis Klaipėdoje, ir jau turima daugiabučių renovacijos patirtis rodo, kad atėjo laikas peržiūrėti Bankroto įstatymą ir įvertinti, ar jis neturi teisinių spragų, sudarančių galimybę pasinaudoti tyčiniu bankrotu, gavus renovacijai skirtas lėšas. Šiuo klausimu tarsimės su kitomis valstybės institucijomis“, – pranešime spaudai sako Daiva Matonienė.

Jeigu paaiškės, kad teisinį reguliavimą reikia tobulinti, Aplinkos ministerija, viceministrės žodžiais, siūlys šį įstatymą keisti.

Būsto energijos taupymo agentūros specialistai, kaip sakė kartu su aplinkos viceministre Daiva Matoniene uostamiestyje lankęsis šios agentūros direktorius Valius Serbenta, padės šių probleminių namų renovacijos projektų administratoriams įvertinti likusių darbų mastą ir paskelbti naujus rangos darbų konkursus.

Pasak pranešimo, dviejų probleminių Kretingos gatvės daugiabučių gyventojai jau gali kiek lengviau atsipūsti. Juos administruojanti įmonė „Paslaugos būstui“ jau paskelbė konkursus nebaigtiems renovacijos darbams atlikti.

Nupirkus šiuos darbus, jie turėtų būti pradėti rugsėjo 29 d. Gyventojų nerimą galima suprasti – artėja šaltasis sezonas, o dar reikia pakeisti butų, laiptinių ir rūsių langus, lauko duris, sutvarkyti šildymo ir karšto vandens sistemas, apšiltinti stogus.