Iš valstybės biudžeto skiriama paskata gali ženkliai pagelbėti jaunoms šeimoms priartėti prie svajonės įsigyti nuosavą būstą. Visgi paramos dalybos sulaukia ir kritikos balsų, nes eilėse tenka laukti ne vienerius metus, o skiriamas finansavimas šiai priemonei kasmet mažėja.

Tiesa, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija anksčiau teigė, kad yra pastebėta, jog kai kuriais atvejais šeimos paskatą panaudojo prabangaus būsto įsigijimui, taip pat atkreiptas dėmesys, kad gavus paramą aktyviau kuriamasi žiedinėse savivaldybėse, o ne regionuose. Dėl šios priežasties jau parengti pakeitimų siūlymai.

Kaltina ministeriją tuščių pažadų dalinimu

Druskininkietė Jurgita Delfi pasakojo, kad prašymą dėl subsidijos namo statyboms pateikė 2023 metų kovo pradžioje. Šiuo metu namo statybos, jos teigimu, yra „užkonservuotos“, o tokiais tempais dalijant paramą jos šeima finansavimo galėtų tikėtis sulaukti nebent 2025 metais.

„Realiai tai tampa ne parama, o pasityčiojimu iš jaunų šeimų. Kiek skambiname į ministeriją, tiek sulaukiame to paties atsakymo, kad niekas nežino, ar bus papildomi pinigai, ir kad šių metų finansavimas išdalintas. Suprantu, kad šiame karo grėsmės kontekste mūsų paskata nebesvarbi, bet gyventi sustoti negalime. Tada jau reikėtų ministerijai iš viso ją sustabdyti arba bent nebeleisti žmonėms toliau teikti prašymų ir neklaidinti su tuščiais pažadais“, – apmaudo neslėpė Jurgita.

Su sudėtingesne situacija susidūrė Klaipėdos rajone namą norinti įsigyti Kotryna. Jos šeima dėl subsidijos kreipėsi 2023 metų sausį, bet nesulaukusi paramos šeima galiausiai patyrė finansinių nuostolių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)