Vienas seniausių sostinės Naujamiesčio pastatų – 1947 m. veiklą pradėjęs legendinis siuvimo fabrikas „Lelija“ – netrukus prisikels naujam gyvenimui. Šių metų rudenį čia prasidės rekonstrukcijos darbai – didžiausia šalies siuvykla pavirs technologijų miesteliu „Tech Zity Vilnius“.

Siuvimo mašinų ūžesį ir siuvėjas čia pakeis kompiuteriai ir naujųjų technologijų specialistai. Planuojama, kad iš viso čia tilps apie 5000 technologijų ir kūrybinių industrijų darbuotojų, kaip kadaise ir pačios „Lelijos“ siuvėjų. Vienu metu įmonė turėjo apie 4600 darbuotojų.

Tiesa, drabužių gamyba iš čia niekur nedingo – „Lelija“ vis dar įsikūrusi toje pačioje teritorijoje, tik mažesnėse – 7 tūkst. kv. m – patalpose, apie 250 darbuotojų kasdien eina į darbą ir toliau pietauja „Lelijos“ valgykloje.

Kitos fabrikui priklaususios patalpos – atlaisvintos ir laukia naujakurių. 2021 m. Panerių g. įsikūrusį objektą įsigijo verslininkai Darius Žakaitis ir Mantas Mikuckas, jie priėmė iššūkį ne viską nugriauti ir statyti iš naujo, o rekonstruoti sovietmečiu statytus pastatus ir atverti juos technologijų bendruomenei bei vilniečiams. Planuojamos investicijos sieks daugiau nei 50 mln. eurų.

„Tech Zity“ atstovai – partnerysčių vadovas Linas Ramanauskas ir komunikacijos vadovas Karolis Žukauskas – Delfi aprodė paskutinius mėnesius skaičiuojančias senąsias fabriko erdves, papasakojo, kas čia stovėjo dar iki jo, ir kokie pokyčiai laukia. O penkis dešimtmečius „Lelijoje“ tebedirbanti įmonės direktorė Genė Zaveckienė priminė fabriko istoriją ir čia atsiradusias tradicijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)