Anot pirmąjį aukcioną rengusio Turto banko, jame dalyvavo trys dalyviai, objektu domėjosi didžiausi šalies nekilnojamojo turto projektų vystytojai ir investuotojai, planuojantys šioje vietoje statyti būstus.

„Dideli išskirtiniai objektai Vilniuje, turintys daug potencialo, vystytojams visada yra įdomūs. Šis aukcionas Turto banko komandai buvo itin svarbus – ne tik dėl nemažos pradinės kainos, bet ir dėl didesnio tikslo – gautos lėšos bus skirtos Santariškių ligoninės pediatrijos skyriaus statybai“, – pranešime teigė Turto banko Pardavimų departamento direktorė Guoda Gurauskaitė.

Aukcione už 5,2 mln. eurų pradinę kainą buvo parduodamas Pauliaus Širvio gatvėje 5 esantis 1 ha žemės sklypas su gydykla, administraciniu bei kitais pastatais.

Už gydyklą Antakalnyje aukcione pasiūlyta 5,62 mln. eurų

Gydyklos pastatas yra po kosmetinio remonto, kiti pastatai – nusidėvėję, jiems reikalingas remontas.

Vilniaus miesto nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba du iki 1932 metų statytus pastatus įvertino kaip ankstyvosios modernizmo architektūros pavyzdžius, todėl pradėta gydyklos ir administracinio pastato įrašymo į Kultūros vertybių registrą procedūra.

Dalis parduodamo sklypo patenka į Pavilnių regioninį parką ir rekreacinio prioriteto zoną, nedidelė sklypo dalis – į intensyvaus užstatymo gyvenamąją zoną.

Objektas parduotas su gydyklos panauda iki 2022 metų gruodžio 31 dienos bei nuomos sutartimi, kuri galios iki 2023-ųjų gruodžio 31 dienos.

Objekte nuo 2004 metų veikė Respublikinės tuberkuliozės ir infekcinių ligų universitetinės ligoninės skyriai – vaistams atsparios tuberkuliozės skyrius, laboratorija, kurie vėliau tapo Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų dalimi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją