Pasak Vilniaus vystymo kompanijos vadovės Lauros Joffės, naujam pirkimui buvo pradėta ruoštis gavus reikšmingą kiekį tiekėjų klausimų ir atlikus paskutinius akustinius bandymus, po kurių tapo aišku, kokius sprendinius reikia koreguoti ir tikslinti.

„Atsižvelgdami į pirkimo metu gautus tiekėjų klausimus ir akustinio modelio testavimo rezultatus nustatėme, kad reikalinga tikslinti pirkimo sąlygas ir projektinę dokumentaciją papildyti naujais sprendiniais bei patikslinti esamus. Taip siekiame nenukelti projekto įgyvendinimo terminų, todėl pirkimą perskelbiame iš karto“, –pranešime teigė Vilniaus vystymo kompanijos vadovė.

Anot jos, naujai paskelbtos patikslintos pirkimo sąlygos yra reikšmingos užtikrinant aukščiausius akustinius rodiklius ir turės teigiamą įtaką tiek konkurencijai, tiek salės kokybei. Atitinkamai, visi potencialūs tiekėjai yra kviečiami teikti paraiškas.

Nepaisant to, kad naujas rangos pirkimas skelbiamas iš naujo, Nacionalinės koncertų salės statybos prasidės numatytu laiku – 2024 metų antrąjį pusmetį, o pasirašyti rangos sutartį planuojama dar šią vasarą.

Dėl projekto įgyvendinimo šių metų rugsėjo mėnesį pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas tarp Vilniaus miesto savivaldybės ir Kultūros ministerijos, įtvirtinęs šalių įsipareigojimą pastatyti Nacionalinę koncertų salę bei užtikrinti tęstinę jos veiklą.

Bendras Nacionalinės koncertų salės komplekso plotas sieks apie 24 tūkst. kv. metrų. Planuojama, kad Didžioji koncertų salė talpins iki 1,6 tūkst. klausytojų, ji bus pritaikyta klasikinės muzikos koncertams.

Daugiafunkcinis meno centras bus statomas pagal tarptautinį architektūros konkursą laimėjusios ispanų architektų studijos „Arquivio architects“ projektą. Nacionalinei koncertų salei iš viso numatyta 121 mln. Eur. Iš pradžių projektas bus finansuojamas Kultūros ministerijos ir savivaldybės, o pabaigtas valstybės lėšomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją