Šešių aukštų geltonų plytų „Humanitas“ pastate netoli Amsterdamo studentai už nemokamą gyvenamąjį plotą dirba mažiausiai 30 valandų per mėnesį. Jie patiekia maistą, veda užsiėmimus, dalyvauja tokiuose renginiuose kaip įnamių gimtadieniai ir prie lovų šnekučiuojasi su garbaus amžiaus piliečiais. Kai viena gyventojų grupelė išreiškė susidomėjimą grafičiais, vienas studentas išsivedė juos į lauką ir ant kartono purškiamais dažais leido eksperimentuoti su šia meno forma, rašo svetainė mymodernmet.com.   

Šiuo metu senelių namuose, prižiūrinčiuose 160 senjorų, gyvena šeši studentai. Ši programa buvo sumanyta po to, kai studentai pradėjo skųstis dėl triukšmingų ir aptriušusių bendrabučių netoli universitetų. Studentai sako, kad gyvenant šioje įstaigoje jiems sunku ištverti tik vieną dalyką – matyti, kaip suserga ir miršta senyvo amžiaus jų draugai. 

Administratoriai sako, kad aplinkui besisukiojantis jaunimas sumažina tikimybę, kad pensionato gyventojams iškils sveikatos problemų dėl socialinės izoliacijos. „Studentai įneša išorinio gyvenimo, - sakė vienas administratorius. – Jų bendravimas yra labai šiltas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)