„SBA Urban“ paskelbus tarptautinę architektūrinės idėjos atranką, komanda sulaukė 6 koncepcijų iš Danijos, Ispanijos, Lietuvos ir Suomijos. Favoritu tapo Danijos architektų kompanija PLH, kuri dar prieš 13 metų kartu su SBA kūrė ir pirmąjį „Green Hall“ verslo slėnio pastatą.

Kaip informuojama, architektūrinės idėjos atrankos laimėtojų koncepcija rinkoje keis įprastą požiūrį į vadinamuosius „stock-office“ projektus. Biurams, sandėliavimui ir prekybai skirtas erdves „Urban Hub“ konceptualiai sujungs modernumo ir jaukaus senamiesčio įspūdžio architektūriniai sprendiniai.

„Būdami architektūrinės estetikos fanatikai – nuolat plečiame ribas. Nuobodžios sandėlių dėžutės – ne mūsų kelias. Todėl architektūrinės koncepcijos atrankoje kėlėme užduotį išgryninti idėją, kuri perrašys įprastus elektroninės prekybos erdvių sprendinius. Su PLH komanda būtent tai ir sukūrėme – naują koncepciją ir verslo modelį, kuris atlieps besikeičiančius pirkėjų įpročius bei prekybininkų poreikius.

Konceptualiai vieningos erdvės ir jaukios miestelio gatvelės bus ne tik patogi tranzitinės prekybos vieta, bet ir vieta, kur klientams ir darbuotojams gera būti ir prasmingai praleisti laiką“, – teigia „SBA Urban“ NT plėtros vadovė Rasa Pečiulaitė.

Pasak PLH Vyresniojo partnerio Steeno Enrico Anderseno, „Urban Hub“ lokacija šalia greitkelio Vilnius-Kaunas diktuoja ir automobilių srautus, todėl daug dėmesio skiriama tvariam judumui. Čia planuojama 1000 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, tačiau prioritetu lieka pėsčiųjų alėjos, kurios bus atskirtos žaliosiomis zonomis.

Nuomininkams – galimybės keisti erdves

Pasak projekto vadovės R. Pečiulaitės, miestelyje daug dėmesio bus skiriama ir individualiems nuomininkų poreikiams. Kiekvienam planuojami atskiri įėjimai, atskirti logistikos srautai, patogūs priėjimai klientams, automobilių stovėjimo vietos.

Be viso to, potencialūs klientai iki gegužės pabaigos dar gali teikti savo poreikius erdvių planams. Projektas lankstus – patalpų plotai svyruoja nuo 150 kv. m. iki 2000-6000 kv. m.

„Šiuo metu kalbamės su daugiau nei 50 potencialių kompanijų – nuo baldų, žaislų, elektronikos prekių iki inžinerinės įrangos prekybininkų. Kasdien sulaukiame vis naujų besidominčių klientų užklausų ir jau galime matyti, kad veiklos sričių bus itin skirtingų, tačiau ieškosime ir nuomininkų sinergijos.

Projekte planuojame klientus burti į klasterius, kad estetika ir koncepcija atsispindėtų ne tik architektūroje, bet ir turinyje – bendros erdvės darbuotojams, lankytojams, apgalvotas nuomininkų išdėstymas, infrastruktūra“, – teigia R. Pečiulaitė.

„Urban Hub“ bendrasis plotas sieks 67 000 kv. m. Projektą planuojama vystyti 3 etapais po 22-24 000 kv. m., o investicijos sieks apie 92 mln. eur. Dar šių metų paskutinįjį ketvirtį planuojama pradėti žemės paruošimo darbus, o 2023 m. pirmąjį ketvirtį – ir statybas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją