Bandė prikelti naujam gyvenimui

Prieš daugiau nei dešimtmetį bankrutavusioje „Ekrano“ gamykloje, dabar knibžda įmonės, kurios kartais net kuriasi vos ne po buvusio kineskopų giganto griuvėsiais. Tačiau vieną buvusios gamyklos pastato dalį, administracinį korpusą, naujam gyvenimui bandė prikelti dizainerių komanda.

Prieš kelerius metus 5 000 kv. m ploto administracines „Ekrano“ patalpas, beveik ant marių kranto įsigijusi bendrovė „Burbuliukas ir Co“, sugalvojo, kad čia būtų labai puiku pakviesti žmones švęsti šventes bei ruošti renginius. Ir minėtoje vietoje buvo aktyviai vystoma ši vizija. Tačiau planų įgyvendinti nepavyko ir šiandien patalpos pardavinėjamos.

Parduodamas buvusios „Ekrano“ gamyklos administracinis pastatas

Senas patalpas renovuoti neapsimoka

Įmonės „Burbuliukas ir Co“ pardavimų direktorius Sigitas Tribuišis naujienų portalui JP patvirtino, kad administracinis buvusios „Ekrano“ gamyklos pastatas – pardavinėjamas.

„Mintys, planai ir vizijos keičiasi. Planai buvo, kad patalpas pritaikysime savo poreikiams gamybai, bet pamatėme, kad remontuoti senas patalpas neapsimoka – geriau statyti naują pastatą. Todėl, vadovaudamiesi tokiomis mintimis, nusprendėme parduoti.

Mums reikia vieno aukšto pastato, o ne per keturis aukštus išsidėsčiusių patalpų“, – aiškino S. Tribuišis ir teigė, kad susidomėjimas parduodamomis patalpomis yra bet kol kas tik – žvalgyba.

Parduodamas buvusios „Ekrano“ gamyklos administracinis pastatas

Parduoti įmanoma

Nekilnojamojo turto bendrovės „Hausitus“ vadovas Vaidas Šukys aiškino, kad matė buvusio „Ekrano“ gamyklos administracinių patalpų pardavimo skelbimą.

„Sprendžiant pagal kvadratinio metro įkainius, kaina nėra pernelyg didelė. Nors atrodo, kad miesto pakraštys, bet Panevėžys kompaktiškas miestas, todėl parduoti galima. Pardavus buvusių gamyklų pastatus, juose atsiranda gyvenamosios patalpos – loftai.

Todėl miesto pakraščiuose tokius loftus verta įrenginėti – privažiavimai geri ir miesto centrą su automobiliu galima pasiekti per 5 minutes. Kita patalpų panaudojimo galimybė – ofisai, nes buvusioje „Ekrano“ gamyklos teritorijoje steigiasi nemažai įmonių. Pardavimas priklauso nuo pirkėjo fantazijos, kuriai įgyvendinti reikia drąsos“, – sakė brokeris V. Šukys.