Kaip rašo dienraštis „Klaipėda“, statybų suaktyvėjimas jaučiamas ir Klaipėdos mieste, ir rajone.

Uostamiesčio savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius pasakojo, kad nauji pastatai dygsta visoje Klaipėdoje. Intensyviau statoma šiaurinėje miesto dalyje.

"Daugiausia statybų Tauralaukyje, Paupių gyvenvietėje. Dažniausiai statomi individualūs namai, tačiau yra ir daugiabučių. Pastarieji nebėra tokie dideli. Dažniausiai mažaaukščiai, 10–20 butų", – komentavo vedėjas.

Nekilnojamojo turto agentūrų darbuotojai taip pat pastebi, kad Klaipėdoje ir jos pašonėje statybos tapo aktyvesnės.

"Šiemet naujų namų statybos labai suaktyvėjo. Daugiausia žmonės sau statosi individualius namus, o ne įmonės – kvartalus. Yra pripirkta daug sklypų ir dabar juose prasidėjo veiksmas", – pasakojo nekilnojamojo turto agentūros "Gijoneda" direktorius Edmundas Jankus.

Vadovas tvirtino, kad dažniausiai žmonės stato apie 150–200 kv. m ploto namus. Žinoma, yra ir tokių, kurių plotas siekia 300 kv. m.

E.Jankaus manymu, įtakos statybų pagyvėjimui turi kylanti ekonomika, padidėję atlyginimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)