Įmonės steigėjai yra inžinerijos, statybos, valdymo ir priežiūros kompanija „SNC-Lavalin Group Inc.“ bei Baltijos šalyse veikianti įmonė „Homburg Valda“, priklausanti „Homburg” įmonių grupei.

„SNC-Lavalin Group Inc.“ yra viena didžiausių inžinerijos, statybos, valdymo ir priežiūros bendrovių pasaulyje. Daugiau kaip 24 tūkst. darbuotojų turinčios kompanijos pajamos 2010 m. siekė 6,8 mlrd. Kandos dolerių (18,1 mlrd. Lt).

„Homburg Group“ šiuo metu Baltijos šalyse valdo 250 mln. eurų (863 mln. Lt) vertės turto portfelį.

Pasak bendrovės „SNC-Lavalin Homburg Property Management“ direktoriaus Algirdo Augustaičio, įkurti bendrą įmonę paskatino „Homburg Group“ patirtis Baltijos šalyse ir rinkos vystimosi potencialas, ypač viešosios ir privačios partnerystės srityje.

„Su kapitalo trūkumu infrastruktūros kūrimui ar tobulinimui susiduria ne tik besivystančios valstybės ir ne tik ekonomiškai įtemptu metu. Kanadoje viešojo ir privataus kapitalo partnerystė yra įprastas kelias, ir tokioms šalims kaip Lietuva būtų naudinga pasinaudoti mūsų turima gerąja patirtimi“, - sako A.Augustaitis.

Analogiškos bendros įmonės šią savaitę veiklą pradeda ir Taline bei Rygoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)