Investuotojai ir toliau atidžiai stebi pokyčius Baltijos rinkoje, tačiau daugelis susilaiko nuo sandėrių, kol šalys nesusitvarkys ekonomikos. Šiuo metu investuotojai labiausiai domisi tokiomis saugiomis investicijomis, kaip gyvenamasis ir komercinis nekilnojamas turtas sostinių centruose, nes čia yra mokių nuomininkų, su kuriais galima sudaryti ilgalaikes nuomos sutartis.

Dėl to nuomos kainos stipriai išaugo, tačiau atsirado pakankamai didelis skirtumas tarp daugiau ir mažiau patrauklių biurų. Šis skirtumas ateinančiais metais tik išaugs, nes senesnių, nemodernių biuro patalpų nuomos įkainiai nepakis ar net truputį sumažės.

Manoma, jog ateinančiais metais mažas nuomojamų patalpų skaičius ir didelės biurų nuomos kainos nesikeis. Per keletą ateinančių metų Baltijos sostinėse turėtų būti pastatyta užtektinai biuro patalpų.

Rytų-vakarų prekybos koridorius yra Lietuvos strateginis taškas, sukuriantis didelį plėtros potencialą. Investuotojai pirmiausia koncentravosi ties komerciniu sektoriumi Vilniaus centre, tačiau taip pat buvo investuojama į gyvenamąjį nekilnojamąjį turtą tiek Vilniuje, tiek antrame ir trečiame pagal dydį šalies miestuose: Kaune bei Klaipėdoje. Manoma, jog Klaipėdos uoste ir toliau didžiausios lėšos bus investuojamos į sandėliavimo, logistikos ir paskirstymo turtą.

Karščiausias Lietuvos nekilnojamo turto sektorius yra gyvenamųjų patalpų rinka, kurioje yra perdegimo rizikos. Per pastaruosius metus smarkiai išaugo gyvenamųjų namų sektorius ir planuojama, kad 2008 – 2009 m. Vilniuje turėtų atsidaryti trys nauji dideli prekybos centrai.

„Nekilnojamo turto padėtis pasikeitė 2007 vasaros pabaigoje, todėl šiuo metu sandėriai vyksta tik su tais pardavėjais, kurie derybų metu buvo lankstūs ir pakeitė savo kainas, atsižvelgę į didesnius finansavimo įkainius, su kuriais susiduria investuotojai“, - sako Olev Mait Makk iš „Newsec Baltija”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją