Anot „SBA Urban“ plėtros vadovo ir projektą „Kopų slėnis“ vystančios kompanijos direktoriaus Arno Bušmano, Plangoje, Kunigiškiuose, pradėjus vystyti būsto poilsiui prie jūros projektą „Kopų slėnis“, vos per mėnesį nuo oficialaus pardavimų starto pasirašyta sutarčių dėl 60 proc. apartamentų. Pirkėjų neatbaido ir tai, kad už svajonių būstą tenka pakloti daugiau nei 5,6 tūkst. eurų už vieną kvadratinį metrą, teigia NT agentūros.

„Jau rezervuota beveik 40 iš 65 apartamentų. Įdomu tai, kad dauguma pirkėjų būstą pasirinko savo poilsiui su šeima, ne spekuliaciniais ar nuomos tikslais. Nors prestižinio būsto kainų lygis aukštas, pastebime, kad pirkėjams jos nėra esminis kriterijus, lemiantis sprendimą pirkti. Unikali teritorija, atstumas iki jūros, preciziška architektūra ir tik kokybiškos medžiagos padeda tvirtą pamatą pirkėjams įsitikinti, kad jų investicija bus sėkminga“, – pranešime cituojamas jis.

A. Bušmano teigimu, dalis pirkėjų sprendimą pirkti „Kopų slėnyje“ motyvuoja ir santaupų išsaugojimo galimybe aukštos infliacijos metu. Be to, daugeliui pirkėjų investicija į NT yra pati suprantamiausia.

Gyventojų susidomėjimą pajūrio NT pastebi ir nekilnojamojo turto agentūros „Ober-Haus“ ekspertė Skaidrė Zaliapūgienė. Analizuojant pajūrio rinką fiksuojama, kad nors šiemet rinkos aktyvumas mąžta, unikalaus ir prabangesnio turto rezervacijos ir pardavimai, nepaisant ekonominių iššūkių, išlieka stabilūs.

„Rinkos susidomėjimą NT ir paklausą lemia racionalūs klientų sprendimai – jie pasiruošę mokėti daugiau už išskirtinę vietą tiek arti jūros, tiek ir gamtos apsuptyje. Jie supranta, kad su kiekvienais metais ir su kiekvienu nauju projektu pajūryje įsigyti turtą išskirtinai arti jūros taps vis sudėtingiau. Tad šio būsto paklausą katalizuoja lūkesčiai, kad retas ir išskirtinis objektas net ir ekonominiu sunkmečiu bus patrauklus“, – sakė S. Zaliapūgienė.

Tą patvirtina ir Palangos būsto aktyvumo statistika. Remiantis Registrų centro ir NT konsultacijų įmonės „Newsec“ duomenimis, per 2023 metų pirmąjį pusmetį Palangoje susitarta dėl 289 naujos statybos ir 116 senos statybos gyvenamosios paskirties būstų, tuo pat metu parduoti 154 naujos ir 144 senos statybos poilsio paskirties apartamentai. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, apartamentų parduota 6,5 proc. daugiau.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją