Apie šį projektą kalbėta jau nuo 2006 metų.

„Panašu, kad pagaliau išėjome į finišo tiesiąją, parengėme projektinius pasiūlymus, kurie atitinka visus teritorijų planavimo dokumentus. Dirbti reikėjo labai atsakingai, nes Nidoje viskas vyksta labai ilgai. Be to, juk yra ir karčios patirties, kai restoranas pastatomas legaliai, tačiau vėliau jis nugriaunamas, nes neva neatitiko kažkokių teritorijų planavimo dokumentų“, – kalbėjo naująjį viešbučio kompleksą projektavusios bendrovės „Kančo studija“ vadovas Algimantas Kančas.

Šią savaitę įvyko viešbučio komplekso projektinių pasiūlymų viešas svarstymas.

Projektuotojai numato, kad buvusio žuvininkystės ūkio Nidoje teritorijoje atsiras 5 žvaigždučių viešbutis ir gintaro bei mineralų terapijos centras. Iš viso numatomi trys viešbučio korpusai. Pagrindiniame numatomas nedidelis konferencijų centras su trimis salėmis, restoranas, virš kurio projektuojamas atviras lauko amfiteatras, skirtas įvairioms visuomenėms šventėms, renginiams ir koncertams.

Tarp pagrindinio viešbučio korpuso ir antrojo korpuso projektuojamas komercinis pasažas, prasidedantis ties visuomeniniu Nidos centru ir vedantis marių link, atveriantis marių ir uosto vaizdus gyvenvietei.

Abiejose pasažo pusėse numatomos patalpos smulkiems prekybininkams.

„Ieškojome originalių sprendimų, todėl ir suprojektavome komercinį pasažą, amfiteatrą ant restorano stogo. Taip Nidoje padaugės visuomeninių erdvių“, – aiškino A. Kančas.

Anot jo, didžiausias iššūkis tas, kad gintaro bei mineralų terapijos centrą, baseinus reikės įrengti po žeme.

„Nidoje leidžiamas pastatų aukštingumas yra 10 metrų, o tai yra du aukštai su mansarda. Todėl reikėjo ieškoti sprendimų, kaip numatomoje erdvėje sutalpinti viską, ką norima įrengti. Automobilių stovėjimo vietas, SPA centrą įrengsime po žeme, po vandeniu. Patalpos po žeme bus 3 metrų gylyje. Daugelis Olandijos yra po žeme, po vandeniu, todėl technologijų, kai tai padaryti tikrai yra, tik tiek, kad tai brangiau kainuoja“, – kalbėjo architektas.

Virš žemės esančioje viešbučio dalyje bus įrengta per 80 kambarių, restoranas, konferencijų salės.

„Dalį dabar toje teritorijoje stovinčių pastatų reikės nugriauti. Norime nugriauti ir tvorą, kad į marias atsivertų vaizdas. Pastato eksterjeras bus ir šiuolaikiškas, ir atitinkantis to regiono stilių. Labai galvojame ir apie interjerą. Norime, kad jame atsispindėtų Nida – būtų smėlio, vandens, kitų elementų. Esu tikras, kad tai bus pats išskirtiniausias pastatas Nidoje. Viešbutis veiks visus metus, tikimės, kad jame nuolat bus svečių. Žmonės turi pinigų, tik žiemą iki šiol Nidoje nelabai buvo kur apsistoti. Šis viešbutis bus aukščiausios kokybės. Jame veiks ir speciali apsaugos sistema, todėl jame apsistoti galės ir Angel Merkel“, – įsitikinęs buvo A. Kančas.

Paklaustas, kada galėtų prasidėti realūs statybos darbai, pašnekovas pabrėžė, jog statybos leidimą tikimasi gauti pavasarį.

„Tai gyvybiškai svarbu, nes jei ne, tada vėl viskas gali nusikelti. Investuotojams, kurie domisi šiuo projektu, labai svarbu, kada bus gautas statybų leidimas. Prieš dvejus metus šį projektą jau pristatinėjome Kanų parodoje, potencialių investuotojų susidomėjimas buvo didelis, bet pagrindinis jų klausimas buvo, kada bus statybos leidimas. Neturėjome atsakymo, todėl investuotojai atsitraukė“, – pasakojo A. Kančas.

Viliamasi, jog statybos truks dvejus metus, po kurių viešbutyje jau galės apsistoti pirmieji klientai.

Skaičiuojama, kad investicijos į 5 žvaigždučių viešbučio kompleksą sieks apie 20 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (208)