Minėta darbo grupė, kuriai vadovavo premjero patarėja Jūratė Juozaitienė, praėjusių metų pabaigoje nutarė, kad dėl statybų, vykdytų Kuršių nerijos nacionaliniame parke „pagal neteisėtai išduotus statybą leidžiančius dokumentus“, būtų „tikslinga siūlyti Aplinkos ministerijai teisės aktų nustatyta tvarka parengti ir pateikti Vyriausybei atitinkamą Vyriausybės sprendimo projektą dėl Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo plano tikslinimo“.

J.Juozaitienės pasirašytame darbo grupės posėdžio protokole, be kita ko, pažymima, kad dėl šio proceso „negali nukentėti Kuršių nerijos – Pasaulio paveldo objekto vertė“.

„Apie statinius kol kas galiu pasakyti labai paprastai - rengiame Vyriausybės nutarimą, Vyriausybė šiuo nutarimu paves Aplinkos ministerijai parengti tvarkymo plano pakeitimus, tada darysime darbus ir, manome, tokiu būdu išspręsime tas problemas“, - šią savaitę BNS sakė ministras K.Trečiokas.

Penktadienį šis Vyriausybės nutarimo projektas jau pateiktas derinti suinteresuotoms suinteresuotoms institucijoms ir visuomenei.

Ministras teigė, kad pats norėtų kuo greičiau baigti statinių įteisinimą.

„Aš asmeniškai norėčiau kuo trumpiau laikyti žmones nežinioje ir parengti (dokumentus) kuo greičiau, bet yra procedūros ir vis tiek tai užtruks bent pusmetį“, - teigė ministras.

Jis sakė, kad numatoma koreguoti Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo planą, o ne rengti visiškai naują dokumentą.

„Būtent darbo grupės išvadose yra šita rekomendacija padaryti šituos namų darbus ir jų imsimės“, - aiškino ministras, artimiausiu metu planuojantis vizitą į Neringą.

2012 metų birželį centro kairės Vyriausybė patvirtino Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo planą. Pagal jį, iš galbūt neteisėtai pastatytų 40 objektų UNESCO saugomoje Kuršių nerijoje buvo numatyta nugriauti penkis (kai kuriuos iš šių objektų sudaro po kelis statinius). Kitus objektus siūlyta tobulinti, sudarius taikos sutartis.

Iki šiol iš minėtų penkių griūčiai pasmerktų objektų nugriautas tik vienas pastatas Juodkrantėje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)